Politik fra rødderne

Helsingørs konservative borgmester Benedikte Kiær forstår ikke fremgangsmåden med omprioriteringsbidraget og spår, at regeringen i de kommende år vil blive ramt af den ene dårlige sag efter den anden.

Foto: Scanpix / Erik Refner
Helsingørs konservative borgmester Benedikte Kiær forstår ikke fremgangsmåden med omprioriteringsbidraget og spår, at regeringen i de kommende år vil blive ramt af den ene dårlige sag efter den anden. Foto: Scanpix / Erik Refner

K-profil: Omprioritering er en narresut

Som konservativ går man ind for en mindre offentlig sektor, men man går også ind for at gøre den mindre på en ordentlig måde. Og det omprioriteringsbidrag, der i øjeblikket forhandles om på Christiansborg, er hverken reelt eller ordentligt, mener Helsingørs borgmester Benedikte Kiær - det er en narresut.

 kritik

Af Morten Munkholm | [email protected]

Bangebukse. Det er det prædikat, som den konservative borgmester og tidligere social-minister Benedikte Kiær sætter på sine forhenværende kolleger på Christiansborg, når det handler om det omdiskuterede omprioriteringsbidrag.

Bidraget skal kommunerne levere ved at skære én procent i deres udgifter hvert år, mens landspolitikerne får lov til at omprioritere pengene til det, de har lyst til. Og den fordeling er hverken ordentlig eller rimelig, mener hun.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57