Kommunen.dk
MENU
Billede

Debat/ Journalistik der nærer politikerleden

Debat/ Journalistik der nærer politikerleden

27. sep. 2014
Christian Kock
CHRISTIAN KOCK
PROFESSOR
KU
Email
Professor i retorik ved Københavns Universitet. Forfatter til blandt andet "Retorisk praksis" og "Retorisk poetik" og medforfatter til "Retorik der flytter stemmer".
”Hvordan er det blevet normen i dansk politisk journalistik - derunder hos de altid skråsikre kommentatorer og tilmed også hos akademiske eksperter - at man som en selvfølge betragter vore valgte politikere som selviske løgnere? Og hvad gør det for tilliden til demokratiet?”

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Helle Thorning-Schmidt havde omhyggeligt planlagt sin flugt over plankeværket til præsidentposten i EU, men slap ved en fejl i karrierekabalen ikke væk. Anders Fogh Rasmussen havde mere held med sig, da han, også midt i en embedsperiode, blev udnævnt til krigsherre i NATO. Lars Løkke ligner med sit snylteri, løsagtige omgang med bilag og umådeholdne forbrug af enhver art mere en dead man walking på vej til den elektriske stol end en værdig kandidat til statsministerposten.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.