Kirsten Terkilsen elsker udsigten fra denne bænk i Juelsminde, hvor man kan se hele kysten ind gennem Vejle Fjord og på en god dag Lillebæltsbroen.
Foto: Knud E. Fotografi
Kirsten Terkilsen elsker udsigten fra denne bænk i Juelsminde, hvor man kan se hele kysten ind gennem Vejle Fjord og på en god dag Lillebæltsbroen. Foto: Knud E. Fotografi

”Jeg kan godt lide, når ting bliver gjort i går”

Det huer ikke Hedensteds borgmester at rose sig selv, selvom hun vistnok både er god til mennesker, er sjov og har en lille kræmmer i maven. Til gengæld roser hun Martin Damm, Mark Knopfler og sin mand, der er hendes bedste spindoktor. Kom med bagom Kirsten Terkilsen (V), der ikke kan bryste sig af det store tålmod.

Af Hanne Korvig | [email protected]

Hvad er din største politiske ambition for 2017?

Det er udviklingen af vores byprojekter i vores tre centerbyer Juelsminde, Tørring og Hedensted. Dem følger jeg tæt. De er meget forskellige, men fælles for dem er, at vi har inddraget borgerne og lyttet til deres ideer og tanker omkring projekterne. Det har været utrolig spændende. Og så håber jeg selvfølgelig at blive genvalgt.

Hvor var du i dit liv som 25-årig?

Da boede jeg i Uldum med min mand Niels Peter og vores lille datter. Jeg havde travlt med at være mor og være aktiv i foreningslivet – dét fyldte meget i vores hjem. Derudover havde Niels Peter og jeg et lille firma, hvor vi solgte avisbriketruller. Det var meget oppe i tiden dengang. Jeg har også solgt One for two Diners-kort en overgang. Faktisk havde jeg altid en lille gesjæft kørende ved siden af mit mangeårige arbejde som jobkonsulent ved kommunen.

Hvis du ikke var blevet politiker, så var du blevet …?

Jeg har altid gerne villet have en forretning af en eller anden art. Det kunne være sjovt. Jeg kan godt lide at sætte noget i gang og se, hvad det udvikler sig til.

Hvad er det sidste, du gør, inden du går i seng?

Det er at kysse min mand godnat. I ordentlig tid. Jeg har været et slemt B-menneske engang. Det er jeg ikke mere.

Nævn én anden nuværende borgmester, som du beundrer – og hvorfor?

Mit skulderklap skal gå til Martin Damm fra Kalundborg. Han er utrolig skarp til at sætte sig ind i problemstillinger, og han er vidende og velforberedt. Jeg beundrer ham virkelig for at kunne balancere så flot mellem de to store poster, han har som borgmester og formand for KL. Jeg synes generelt, at vi borgmestre er gode til at lade os inspirere af og lytte til hinanden. Jeg har stor glæde af netværket.

Hvilken person eller begivenhed har haft størst betydning for dit liv?

Udover at stifte familie så har det at blive borgmester været en kæmpe positiv begivenhed for mig. Man tager jobbet på sig og bliver identisk med rollen. For mig er politik at arbejde med mennesker, fordi det handler om mennesker, og man møder alle mulige forskellige samfundsgrupper og lærer noget hele tiden. Om sig selv og andre og samfundet. Det er et fantastisk privilegium at prøve det.

Hvad er dit forhold til sundhed?

Jeg skal ikke bryste mig af, at jeg løber maraton, for det gør jeg ikke - og måske kunne jeg godt dyrke mere motion og drikke et glas rødvin mindre. Men jeg føler mig i bund og grund sund - for sundhed er også et godt livssyn, at man er glad, og at humor er ens følgesvend.

Hvilket karaktertræk kan du bedst og dårligst lide ved dig selv?

Den er svær. Jeg er ikke så glad for at rose mig selv … jeg vil hellere have, at andre fortæller, hvad jeg skal roses for. Men tålmodighed er ikke den største dyd, jeg besidder. Og det kan så både være en fordel og en ulempe. Men jeg har det bedst med, at når en beslutning er taget om noget, der skal gøres, så skal det helst være gjort i går.  Noget godt om mig selv? Jamen, jeg kan jo godt lide at snakke med mennesker, og jeg er nok også god til at runde uenighed af med lidt humor for eksempel til byrådsmøderne. Om de ville sige, at jeg er god til at fyre en joke af …? Njah …? Men altså – jeg synes jo, der er en god stemning til vores byrådsmøder ...

Hvilket nummer er du i søskenderækken? Og hvad har det betydet for dig?

Jeg er nummer to. Jeg har en fem år ældre storebror, som jeg er meget glad for og har stor fortrolighed med - både omkring arbejde og privatliv. Vi er næsten naboer, og han er rigtig meget i mit liv. Vi har altid haft en god relation; vi lærte hjemmefra at passe godt på hinanden.

Hvad ville du gerne være fri for i dit arbejde? Noget, der fylder for meget?

Dagene er lange. Det vil jeg sige.  Der er meget i kalenderen. Og vi skal øve os på at organisere den, så klokken ikke bliver syv hver aften. For man er jo også altid lidt på arbejde, når man er kommet hjem.

Passer mottoet: Bag enhver succesfuld mand / kvinde står en stærk kvinde / mand - på dig?

Min mand er min bedste spindoktor. Ikke fordi han deltager i mit politiske liv som sådan, men han læser JP, Vejle Amts Folkeblad og Horsens Folkeblad grundigt og stiller alle de gode og undrende spørgsmål, som man har, når man ikke sidder med i maskinrummet. Og det hjælper mig til at blive bedre til at formidle mit politiske stof og mine beslutninger. Derudover så lader han mig slippe for at stå i køkkenet. Han kan lide at lave mad, og jeg er frygtelig glad for at gå i haven og nulre rundt derude. Det er jeg heldig med.

Hvad er dit bedste kurtiseringstip?

Spørger du en kone på 62 om det, ha ha ...  Jeg tror ikke, Niels Peter og jeg går og spekulerer på at kurtisere hinanden. Vi har implicit en loyalitet og forståelse for hinandens gøren og laden, og så er vi gode til at se de lyse punkter i livet og grine sammen. Men derudover tror jeg, det handler meget om at huske at klappe hinanden på skulderen og sige: “Det dér – det gjorde du faktisk meget fint. Det er jeg glad for. Tak for det.”

Når jeg ser et dansegulv, så …

- kommer jeg til at tænke på den musik, som jeg dansede til i min ungdom og som stadig er populær: Beatles, Rolling Stones, de der orkestre. Når man tænker på den kløft, der var mellem mine forældres og min musik, synes jeg, det er fantastisk, at jeg lytter til samme musik som min datter. Jeg er meget glad for rockmusik; Dire Straits for eksempel. Mark Knopfler, jo.

Hvad ved dine bysbørn ikke om dig?

Jeg er en klovn til at lave mad og en klovn til at finde vej. Jeg kan fare vild i en telefonboks.

Hvad er meningen med livet?

At kunne stå op om morgenen og være tryg, rask og glad. Det handler om at tælle de lyse timer.

Hedensted Kommune

Seks gode og en øjebæ

  • Hvad er dit favoritspisested? Min terrasse med min mands mad på tallerkenen.
  • Hvad er din yndlingsudsigt?  Det er fra friarealet foran mit sommerhus i Juelsminde.
  • Hvad er det mest romantiske sted i byen? Haven ved Hotel Vejlefjord
  • Hvilken butik ville du ikke undvære? Østjydsk Skindcenter
  • Hvad er byens bedste kulturtilbud? Forårsudstillingen, hvor vi samler alle vores lokale kunstnere – hedder?
  • Hvad vil du gerne have, at din kommune skal være kendt for? At vi er et godt alternativ til den store købstad med nærhed, sammenhold og borgerinddragelse.
  • Hvad er byens største øjebæ? En tom plads i Hedensted, hvor vi faktisk har revet en øjebæ ned – uden at få bygget noget nyt. Det irriterer mit øje – og min tålmodighed.

Blå bog

  • Kirsten Terkilsen (V), 62 år.
  • Borgmester i Hedensted Kommune siden 2010.
  • Gift med Niels Peter. De har sammen en datter på 40.

Demokrati

Politikerliv

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet