dknyt
doi
dkindkob
dkstillinger
dkteknik
dksocial
dksundhed
En gruppe palæstinensere demonstrerer mod Saudi-Arabiens mulige engagement med det multinationale sikkerhedsfirma G4S i forbindelse med den årlige pilgrimsfærd til Mekka, Hajj. Udover Israel har G4S også mange danske kommuner i kundeporteføljen.
Foto: Mohammed Majdi/Polfoto.
En gruppe palæstinensere demonstrerer mod Saudi-Arabiens mulige engagement med det multinationale sikkerhedsfirma G4S i forbindelse med den årlige pilgrimsfærd til Mekka, Hajj. Udover Israel har G4S også mange danske kommuner i kundeporteføljen. Foto: Mohammed Majdi/Polfoto.

Israel på dagsordenen i byrådssalene

Israel på dagsordenen i byrådssalene

Venstrefløjen har længe ønsket sig mulighed for at kunne boykotte varer fra Israel ved de kommunale indkøb, men hidtil er det blevet afvist som et udenrigspolitisk anliggende. En ny udtalelse fra regeringen har dog åbnet op for andre muligheder, som lige nu bliver overvejet i to kommuner.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

’Hver dag overtræder besættelsesmagten Israel menneskerettighederne på Vestbredden. Hver dag holder de palæstinenserne undertrykt og bryder Genève-konventionen. Et af de seneste skud på stammen er sagen med en ung palæstinensisk pige, der skulle ud og købe varer til sit bryllup i slutningen af december. Ved et af de israelske checkpoints bliver hun snuppet. Vagten begår overgreb imod hende rent korporligt. Hun forsøger at gøre modstand ved at kradse ham i nakken, og så kalder han på den nærmeste israelske soldat, som med det samme svarer: Skyd hende. Den israelske soldat tænker ikke et øjeblik over sin handling. Han skyder med det samme. Han skyder hende i brystet, så hun falder ned, men forsøger at komme op igen, hvorefter han skyder hende i benet. Til slut skyder han hende i brystet igen og forventer, at hun er død. I dag ligger hun i koma. En ung pige på 22, der skulle giftes i slutningen af december. Det er et blandt mange tilfælde. Og helt tilfældigt virkede de 16 overvågningskameraer ved checkpointet ikke, da overgrebet skulle bevises, ligesom de heller ikke gjorde tre måneder tidligere, da det var en palæstinensisk dommer, der blev skudt ved et israelsk checkpoint.’

Interesseret i et abonnement? – klik her

ANDRE ARTIKLER
Kommunen.dk

Redaktion Aarhus
Mejlgade 48 C, st. tv.
8000 Aarhus C

Redaktion København
Christiansborg, lok 3.044
1240 København K

Administration
Havnebryggen 5
3740 Svaneke
+45 46 35 33 43

Annoncesalg
+45 51 92 24 37

CVR: 31 88 59 57

Pressenævnet
DK Medier er fællesnavnet for nyhedstjenesterne Kommunen.dk og DK Nyt samt en lang række fagportaler
DK Medier