Innovativt udbud for genbrugshjælpemidler

Udbudsfællesskabet KomUdbud giver nu leverandører af genbrugshjælpemidler mulighed for at skabe innovation, når de afgiver tilbud

Af Redaktionen | [email protected]

Danmarks største kommunale udbudsfællesskab, KomUdbud, åbner nu for nye ideer og fornyelse fra leverandører, når det kommer til genbrugshjælpemidler.

- I tidligere udbud blev det for hvert enkelt hjælpemiddel meget detaljeret beskrevet, hvad leverandørerne skulle levere, og hvilke krav de skulle leve op til. I vores nye udbud beskriver vi naturligvis fortsat, hvilke funktioner hjælpemidlerne skal have, men nu får leverandørerne mulighed for at komme med deres ideer til nye former for indretning af hjælpemidlerne. På den måde yder vi vores bidrag til, at der sker fornyelse inden for hjælpemiddelområdet, så det f.eks. kan tilgodese nye behov og nye krav, siger chefkonsulent Wiktor Lange.

Mere konkurrencedygtige priser
KomUdbud består af en række jyske og fynske kommuner og har fået to millioner kroner fra Fornyelsesfonden under Erhvervs- og Vækstministeriet til udvikling af innovationsprojektet.

- Leverandørerne giver udtryk for stor tilfredshed med, at de nu i højere grad end tidligere kan komme med deres egne ideer til hjælpemidlerne. Det giver dem større mulighed for at komme med konkurrencedygtige priser, når leverancerne passer til produktionen i deres daglige virkelighed, understreger Wiktor Lange.

KomUdbud har netop gennemført det første nye udbud af el-kørestole. Ni firmaer har afgivet tilbud på i alt ca. 450 el-kørestole over de næste fire år, og ifølge Wiktor Lange er der for kommunerne tale om særdeles favorable tilbud.

Omsætning på 400-500 millioner
KomUdbud består af 15 kommuner. 13 af kommunerne er med i det samlede udbud af genbrugshjælpemidler. Wiktor Lange har ansvaret for, at der skabes innovation i udbudene på 46 delområder - ud over kørestole f.eks. rollatorer og senge. Han har mange års erfaring som indkøbschef ved Holstebro Kommune, men har for øjeblikket orlov fra denne stilling for at hellige sig opgaven med innovation inden for genbrugshjælpemidler.

- De 13 kommuners omsætning samlet set inden for genbrugshjælpemidler er på i alt 400-500 mio. kr. over en 4-årig periode. Så der er mange penge at spare, når vi får konkurrencedygtige priser fra firmaerne, samtidig med at de er med til at skabe innovation på området, siger Wiktor Lange.

Næste udbud fra KomUdbud kommer bl.a. til at dreje sig om rollatorer.

srl

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet