Politik fra rødderne
Haderslev Kommune vil betale for sagsanlæg imod byrådsmedlem Mogens Rerup (EL), der fastholder, at han har lov til at offentliggøre navne på kommunalt ansatte sagsbehandlere og chefer. Blandt andet med henvisning til politikeres udvidede ytringsfrihed.
Foto: Ernst Van Norde, Ritzau Scanpix

Politikere skal kende forskel på private og politiske holdninger

Politikeres udvidede ytringsfrihed er langt fra en fribillet til at sige hvadsomhelst om hvemsomhelst. Det påpeger jurister på baggrund af sag i Haderslev.

 baggrund

Af Karin Svennevig Hyldig | [email protected]

Politisk engagement og indsigt er som udgangspunkt en god ting. Men stærke holdninger i konkrete sager kan også blive et problem.

Som i sagen fra Haderslev, hvor et byrådsmedlem, Mogens Rerup (EL), der også er medlem af socialudvalget og beskæftigelses- og integrationsudvalget, på sin åbne Facebookprofil er gået verbalt til angreb på en navngivet sagsbehandler.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 295 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Politikerliv


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57