Indflydelse kræver engagement – også i fritiden

Hvem bestemmer hvad? Thomas Banke og Ellen Trane Nørby gav lokale folkeskoleelever en lektion i den demokratiske proces i Danmark. 

Skole

Af Redaktionen | [email protected]

Bornholmske skoleelever fik fredag formiddag chancen for at blive klogere på det politiske system, da Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, og Thomas Banke (V), borgmester i Fredericia, indbød til ‘klassens time’. Politikerne underviste eleverne i, hvordan de kunne søge indflydelse på deres egen situation, og undervisningsformen var en dialogisk klasseundervisning. Som i enhver klasse var der både seriøse, engagerede elever og uro på bagerste række. Ellen Trane Nørby var imidlertid meget pædagogisk i sin dialog med børnene, og forklarede, hvordan man kunne udøve politik på det helt lavpraktiske niveau.

- Prøv at spørge jer selv: Hvis I virkelig har noget, I synes er vigtigt for klassen eller for skolen, er det så ikke værd at bruge et enkelt spisefrikvarter på det?

Thomas Banke spurgte en repræsentant fra Venstres Ungdom, som stod ved indgangen til teltet og så på, hvor mange frivillige timer om ugen han bruger på VU. Svaret var 30-35, og borgmesteren spurgte derefter ud i ‘klassen’:

- Ved I, hvorfor han gør det? Fordi han vil have indflydelse. Han vil have tingene skal være, som hans hoved siger, de skal være. Og det får han kun, hvis han bruger 30-35 timer om ugen på det.

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet