Kommunen.dk
MENU

Indflydelse kræver engagement – også i fritiden

Indflydelse kræver engagement – også i fritiden

Hvem bestemmer hvad? Thomas Banke og Ellen Trane Nørby gav lokale folkeskoleelever en lektion i den demokratiske proces i Danmark. 

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Bornholmske skoleelever fik fredag formiddag chancen for at blive klogere på det politiske system, da Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, og Thomas Banke (V), borgmester i Fredericia, indbød til ‘klassens time’. Politikerne underviste eleverne i, hvordan de kunne søge indflydelse på deres egen situation, og undervisningsformen var en dialogisk klasseundervisning. Som i enhver klasse var der både seriøse, engagerede elever og uro på bagerste række. Ellen Trane Nørby var imidlertid meget pædagogisk i sin dialog med børnene, og forklarede, hvordan man kunne udøve politik på det helt lavpraktiske niveau.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.