Politik fra rødderne

Indflydelse kræver engagement – også i fritiden

Hvem bestemmer hvad? Thomas Banke og Ellen Trane Nørby gav lokale folkeskoleelever en lektion i den demokratiske proces i Danmark. 

 skole

Af Redaktionen | [email protected]

Bornholmske skoleelever fik fredag formiddag chancen for at blive klogere på det politiske system, da Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, og Thomas Banke (V), borgmester i Fredericia, indbød til ‘klassens time’. Politikerne underviste eleverne i, hvordan de kunne søge indflydelse på deres egen situation, og undervisningsformen var en dialogisk klasseundervisning. Som i enhver klasse var der både seriøse, engagerede elever og uro på bagerste række. Ellen Trane Nørby var imidlertid meget pædagogisk i sin dialog med børnene, og forklarede, hvordan man kunne udøve politik på det helt lavpraktiske niveau.

- Prøv at spørge jer selv: Hvis I virkelig har noget, I synes er vigtigt for klassen eller for skolen, er det så ikke værd at bruge et enkelt spisefrikvarter på det?

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57