Kommunen.dk
MENU

Ikke råd til klimavenligt sygehusbyggeri

Ikke råd til klimavenligt sygehusbyggeri

For få penge til de kommende sygehusbyggerier kan betyde, at muligheden for at bygge med hensyn til klima og miljø forpasses. Regionerne savner midler til nytænkning. 

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Den tidligere formand for regionernes sundhedsudvalg undrer sig: ”Når nu alt står i klimaets tegn, hvorfor satser man så ikke på, at vores kommende sygehuse skal være i front som klimavenlige, topmoderne byggerier?” lyder spørgsmålet fra MF Orla Hav (S). Efter hans mening mangler der klare udmeldinger fra regeringen om, hvilke krav der stilles, når de nye, store sygehuse i blandt andet Odense og Aalborg skal bygges. ”Jeg frygter, at det simpelthen er for dyrt at tænke klimavenligt, når sygehusbyggerierne fra starten er underfinansierede,” siger han. 

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.