Jeg tror, at vi kan få en bedre forståelse af vores lokale politikeres beslutninger, når de bliver sat i perspektiv eller stillet op mod andre kommuners gøren og laden, siger vært Tue Sørensen.
Jeg tror, at vi kan få en bedre forståelse af vores lokale politikeres beslutninger, når de bliver sat i perspektiv eller stillet op mod andre kommuners gøren og laden, siger vært Tue Sørensen.
Pressefoto

Radio4 laver nyt radioprogram om kommunalpolitik

I virkeligheden gemmer der sig mere kulør i kommunalpolitikken end landspolitikken, mener vært på programmet “Byrødderne”, Tue Sørensen.

radio

Af Jeppe Emil Gurlev | [email protected]

Et nyt radioprogram på Radio4 vil hver uge vende kommunalpolitikkens vigtigste historier. Her vil værten Tue Sørensen sammen med et panel af nuværende og tidligere kommunalpolitikere give lytterne et indblik i byrådenes beslutninger og gøre op med kommunalpolitikkens lidt støvede ry.

Tue Sørensen mener tværtimod, at kommunerne gemmer på et hav af både vigtige, men også kulørte historier, som man ikke finder magen til i landspolitik. 

- Vi vil gerne klæde lytterne ordentligt på og gøre dem klogere på kommunalpolitikken op til valget. Kommunalpolitikken har et ry for at være gråhåret og kedeligt. Det vil vi gerne gøre op med. 

- I modsætning til den landsdækkende politik er der ikke de samme lag af spin og presserådgivning. Politikerne i byrådene er ofte langt mere farverige, og de mange opgør kan være langt mere personlige i kommunalpolitikken. Der er mindre fokus på partifarver og flere samarbejder på tværs af partierne. Der er masser af historier på kommunalt niveau, der er utroligt vigtige for borgerne.

Hvad fik dig til at sige ja til at lave et radioprogram om kommuner og kommunalpolitik? 

- Jeg synes, at der er meget lidt fokus i landsdækkende medier på kommunalpolitik, og på hvordan kommunerne forvalter og fortolker de rammer, som langt hen ad vejen er ens, forskelligt. Som borgere har vi naturligvis mest fokus på den kommune, vi selv bor i. Men jeg tror, at vi kan få en bedre forståelse af vores lokale politikeres beslutninger, når de bliver sat i perspektiv eller stillet op mod andre kommuners gøren og laden. Og så håber jeg også, at det kan give inspiration til byrådspolitikere på tværs af kommuner.

Tue_koncentreret_lysere (1)

Hvad er dit eget forhold til kommunalpolitik? 

- Det er med alderen gået op for mig, hvor meget kommunen betyder for min hverdag. Med børn i folkeskolen og børnehaven og en fast bolig har byrådets beslutninger stor indflydelse på mit og min families liv. Hvis jeg var blevet spurgt for ti år siden, om jeg ville være vært på et radioprogram om kommunerne, havde jeg nok sagt nej. 

Tue Sørensen, der er uddannet journalist og i en årrække har arbejdet på DR, vil sammen med panelet vende to af ugens vigtigste historier hver onsdag. Derudover tager hver paneldeltager en sag med, som, de mener, fortjener at få et større fokus i den politiske debat. 

Hvordan udvælger I de vigtigste historier i løbet af ugen?

- Vi vil gerne have historier, som både er aktuelle, men hvor der også er nogle principielle spørgsmål at tage fat i. Historierne skal helst have betydning for både borgerne og politikerne, og så må de gerne omhandle emner, som er gældende i flere kommuner eller på tværs af kommunegrænser. 

Byrødderne bliver sendt hver onsdag klokken 11 på Radio4 og bliver også lagt ud som podcast. 

Demokrati

Kultur

Tilmeld dig nyhedsbrevet