Politik fra rødderne

I Svendborg er den langsomme by den gode by

Svendborg er som eneste danske by Cittaslow-certificeret. Her skal små skridt og konkrete handlinger i et velovervejet tempo rykke byen og kommunen 

 byplanmøde i svendborg

Af Thea Storm Pedersen | [email protected]

Svendborg har valgt at geare ned. Ikke fordi byen skal undgå vækst, men fordi man har valgt at lade udviklingen ske med større omtanke for at fremtidssikre de initiativer, der sættes i gang. Borgmester i Svendborg Curt Sørensen (S) fortæller, at det langt fra er alle, der forstår den tilgang.

- Citta-hvad-for-noget? Eller: Er I så langsomme i Svendborg? Det er nogle af de bemærkninger, som jeg oftest konfronteres med, når jeg fortæller, at Svendborg er en Cittaslow-by. Men Cittaslow handler faktisk ikke om at være langsom. Det handler om at gøre sig umage, at tænke sig om og at gøre tingene med omtanke, siger han.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Teknik & miljø


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57