I intern opposition i en årrække

Lars Dueholm har forladt Venstre til fordel for Liberal Alliance. 

Ugens uundgåelige

Af Thea Storm Pedersen | [email protected]

Skuffelse over Venstres landspolitiske linje og drømmen om et mere liberalt Danmark har fået gruppeformand for Venstre i Københavns Kommunes Borgerrepræsentation Lars Dueholm til at melde sig ud af partiet, som han har været medlem af i knap 18 år. Også hans kollega i Borgerrepræsentationen Heidi Wang har valgt at vinke farvel til Venstre. De har nu begge meldt sig ind i Liberal Alliance.

Hvorfor har du valgt at bryde med Venstre?

I de ni år, Venstre har siddet i regering, har man kun i meget begrænset omfang fået gennemført den politik, partiet gik til valg på i 2001. I forbindelse med valgsejren var der en fantastisk gejst og et fantastisk momentum i Venstre, som man ikke lykkedes med at få udnyttet. 

Venstre er i dag et andet parti, end det var for 10-15 år siden. Det er blevet langt mere midtersøgende og systembevarende, mens det, som ligger mig meget på sinde, er skattepolitik og størrelsen af den offentlige sektor og de mere personlige, klassiske liberale sager. Det er derfor den manglende indfrielse af de politiske punkter på landspolitisk plan, som har gjort, at jeg nu forlader Venstre.

Hvad kan Liberal Alliance tilbyde?

Det er det eneste ægte liberale parti i Danmark. Især på det økonomiske og skattepolitiske område er Liberal Alliance det eneste parti, der tør indrømme og stå ved, at vi ikke kan have verdens største offentlige sektor og skattetryk i en globaliseret verden. Vi bliver nødt til at indrette samfundet anderledes med mere plads og frihed for den enkelte.

Jeg har følt mig i intern opposition i Venstre igennem en årrække, hvor jeg har forsøgt at tage kampen. Men det er svært at lave oprør indefra. Liberal Alliance er et godt og troværdigt alternativ på den borgerlige side, som jeg gerne vil støtte op omkring og ad den vej trække Venstre og Konservative i en mere liberal retning.

Hvad har været din bedste oplevelse i ugens løb?

Det har været den helt overvældende og stort set udelukkende positive respons, jeg har fået, efter min beslutning blev offentliggjort. Jeg er meget glad for, at mit skifte er blevet taget så positivt imod. En hel del af dem, jeg er vokset op med i Venstre og Venstres Ungdom, er heller ikke længere medlemmer af Venstre. Der er stort set ikke nogen tilbage, og det er klart, at de er positive over, at jeg nu også har taget skridtet ved at melde mig ind i Liberal Alliance.

Hvad er du god til?

Jeg tror, jeg er en god menneskekender. Jeg er god til at omgås menneske, og det er en vigtig egenskab i politik. I et nyt parti skal jeg jo ikke komme og spille Kong Gulerod, men bevise mit værd og lære en masse nye mennesker at kende. 

Hvem er dit forbillede?

Så tager jeg en tidligere fodboldspiller, Erik Bo Andersen. Han var kendt som ’Den Røde Romario’ og var en rigtig dårlig fodboldspiller, som alligevel lykkedes med at score en masse mål. Det giver håb for sådan en som mig, både på fodboldbanen men også i al almindelighed, haha.

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet