Politik fra rødderne
De sociale medier kan mindske afstanden mellem borger og politiker. I nogle tilfælde desværre med den konsekvens, at politikeren bliver genstand for chikane.  Foto: Cathrine Ertmann / Polfoto

Hver tredje lokalpolitiker bliver chikaneret på nettet

Den indre svinehund har fri leg på nettet, siger lokalpolitikere i stikprøveundersøgelse. Det er et demokratisk problem, men der findes ingen politisk løsning, mener Borgen-politikere.

 debatniveau

Af Peter Christian Nielsen | [email protected]

Det er ikke uden omkostninger at bestride et politisk hverv. Trusler om vold og verbale krænkelser er blevet en integreret del af den lokalpolitiske debat på nettet. Det viser en stikprøve, som Kommunen har lavet blandt byrådsmedlemmer i Frederikshavn, Viborg, Aarhus, Svendborg, Køge og Hillerød.

Knap en tredjedel af de byrådsmedlemmer, der har deltaget i undersøgelsen, siger, at de har været udsat for online-krænkelser på grund af deres holdninger eller optræden i debatten.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

It

Kommunikation


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57