Politik fra rødderne
Foto: Lasse Kofod / Polfoto

Hvem er Mette Frederiksen?

Mød den unge supereuropæer, mød Karen Jespersens stærkeste kritiker, mød det modnede magtmenneske. Kommunen tegner i tre kapitler et portræt af Socialdemokraternes kronprinsesse Mette Frederiksen og nogle af de kampe, der har katapulteret, decimeret og i sidste ende cementeret hendes rolle i partiet.

 portræt

Af Peter Christian Nielsen | [email protected]

[intense_content_section size="full" breakout="1" background_type="image" image="28720" imagemode="parallax" image_horizontal_position="center" speed="2" height="600" margin_top="0" margin_bottom="0" margin_left="0" margin_right="0" padding_top="400" padding_bottom="0" padding_left="0" padding_right="0" advance_arrow_background_color="primary" advance_arrow_position="50" top_divider_location="top" bottom_divider_location="top"]
[/intense_content_section]

Del 1: Den unge globalist

Mette Frederiksens politiske brand er brandtalerne og den sociale indignation, og hun står i dag som modbilledet til EU-elitære Helle Thorning-Schmidt. Men kronprinsessen hos Socialdemokraterne startede som supereuropæer.

Året er 1996. Statsminister Poul Nyrup Rasmussen er på vej til Aalborg som led i en større charmeoffensiv i det socialdemokratiske bagland. Han bliver forsinket i lufthavnen på grund af en instrumentfejl ved flyet. Da Nyrup når frem til spillestedet Skråen i Aalborg, hvor godt 100 studerende venter, godt en time for sent, bliver han mødt af en diskussionslysten 18-årig lokalformand fra Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU). Navnet er Mette Frederiksen, og stemmen brænder igennem. Snart skal hele landet lære hende at kende som supereuropæer og værdikæmper. Og i dag som Socialdemokraternes kronprinsesse.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57