Politik fra rødderne

Hvad pokker laver Margrethe Vestager egentlig i Bruxelles?

Lidt stiv udgivelse prøver at øge kendskabet til den danske kommissærs virke. 

 anmeldelse

Af Jarl Cordua | [email protected]

En bog om en EU-kommissær er per definition lidt opad bakke med hensyn til appel til det brede læsende publikum. Og det bliver ikke meget mere folkeligt, når den drejer sig om den tidligere radikale jernlady Margrethe Vestager, som siden efteråret 2014 har slået sine folder som konkurrencekommissær i Bruxelles, hvor hun blandt andet skal sikre, at mastodonter som amerikanske Google og russiske Gazprom ikke bliver for markedsdominerende. Ikke desto mindre har den tidligere erhvervsjournalist og EU-korrespondent Jens Thomsen med bogen ”Kommissærens første 100 dage” gjort et behjertet forsøg på at få forklaret, hvad Vestager foretager sig som konkurrencekommissær.

Forfatterens eget bud er, at Vestagers job er en hybrid mellem at være dommer, administrator og politiker, hvor tiden går med at forlige sager og tale sig til rette med virksomheder, bureaukrater og politikere, der på den ene eller den anden måde forsøger at krybe udenom eller mindske effekterne af EU's ret stramme konkurrenceregler.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57