Hovedstaden genoptager FMK i august

Region Hovedstadens midlertidige stop for Det Fælles Medicinkort kommer til at vare op mod halvandet år 

Af Sofie Flensburg | [email protected]

Region Hovedstaden har nu fastsat en tidsramme for, hvornår brugen af Det Fælles Medicinkort (FMK), som blev midlertidigt lukket ned i april, kan genoptages.

- Som det ser ud lige nu forventer vi at starte op i pilotdrift i slutningen af juni og udvide til hele regionen sidst på sommeren siger projekt- og implementeringschef i Region Hovedstaden, Niels Reichstein Larsen.

Han fremhæver, at de fejl, der i foråret førte til pausering af FMK i regionen, er rettet. Til gengæld arbejder regionen stadig sammen med National Sundheds-it (NSI) om at forbedre arbejdsgangene og brugervenlighed i FMK. Det skal føre til en øget patientsikkerheden  og sikre driftsstabilitet og fejlrettelser, forklarer Niels Reichstein Larsen.

- Forudsætningen for, at vi går i fuld drift er, at de udfordringer skal være løst, og at FMK også anvendes i praksissektoren, siger han.

I dag har cirka 40 procent af de praktiserende læger i regionen den teknologi, der skal bruges for at registrere og hente medicinoplysninger gennem FMK.

DK-Sundhed har tidligere beskrevet, at både Region Hovedstaden og Region Syddanmark har måttet opgive at følge tidsplanen og implementere Det Fælles Medicinkort inden udgangen af 2012. Ifølge den oprindelige tidsplan skulle alle regioner have været klar til at gå i luften med systemet allerede ved årsskiftet sidste år. Region Syddanmark har tidligere vurderet, at alle regionens hospitaler vil være i drift i sommeren 2013.

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet