Hovedstaden er eksperter i blodpropper

Region Hovedstaden har skiftet en bundplacering ud med titelen som Danmarks bedste til at behandle blodpropper i hjernen 

Af Redaktionen | [email protected]

Region Hovedstaden tilbyder patienterne den hurtigste behandling af blodpropper i hjernen også kaldet apopleksi. Det viser de seneste opgørelser på sundhed.dk. 

For få år siden lå regionen ellers i bund sammenlignet med resten af landet, men et tilskud på en million kroner til at ansættelse af særlige nøglepersoner på de forskellige afdelinger har båret frugt, og regionen vurderes nu som bedst eller næstbedst på alle de parametre, som er opstillet for den optimale behandling af apoleksi. Det gælder blandt andet ventetid på indlæggelse på specialafdelinger og CT-scanninger.

Ikke desto mindre er der stadig dele af behandlingen, der kan forbedres, siger formand for udvalget for kvalitetsforbedringer i Region Hovedstaden, Kirsten Lee (R). 

- Vi er glade for fremgangen, og for at Region Hovedstaden ligger i top på landsniveau, men vi er ikke tilfredse, før alle mål er nået siger hun. 

Mellem 10.000 og 12.000 danskere rammes hvert år af sygdommen apopleksi, der tidligere blev kaldt slagtilfælde, og er en af de hyppigste dødsårsager i Danmark. 

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet