Hofor er nu Danmarks største forsyningsselskab

Otte kommunale vandselskaber er gået sammen i Danmarks største vandkoncern

FORSYNING

Af Redaktionen | [email protected]

De kommunalt ejede vandselskaber i Albertslund, Brøndby, Dragør, Herlev, Hvidovre, Rødovre, Vallensbæk samt København hedder nu Hofor. Hofor står for Hovedstadsområdets Forsyningsselskab. 

Hofor bliver Danmarks største forsyningsselskab inden for kerneområderne vand, spildevand, fjernvarme, bygas og fjernkøling.

- Hovedstadsområdet står over for store forandringer og udfordringer. Klimaforandringer og voksende byområder skaber miljøproblemer, som borgerne har en berettiget forventning om, at deres forsyningsselskab finder nye holdbare løsninger på. Med fusionen er vi bedre rustet til at møde fremtiden. Og vi er rykket et skridt nærmere Hofor’s langsigtede mål om at skabe bæredygtige byer, siger Lars Therkildsen, administrerende direktør for Hofor.

Rustet bedst muligt
En lang række af de udfordringer, som kommunerne står overfor, går på tværs af kommunegrænser. Det gælder ikke mindst adgangen til rent drikkevand, de stigende mængder regnvand og flere skybrud.

- Derfor er det helt naturligt, at vi inden for forsyningssektoren ruster os bedst muligt. Det giver de bedste løsninger for vores fælles fremtid, og det giver naturligvis også både økonomiske og organisatoriske fordele, siger Lars Therkildsen.

Han pointerer, at ejerne bag det nye fælles selskab gerne vil invitere andre af de omkringliggende forsyningsselskaber indenfor til en snak om øget samarbejde.

Baggrunden for sammenlægningen af forsyningsselskaberne er, udover økonomiske og strukturelle fordele, et fælles ønske om at være med til at skabe bæredygtige byer til gavn for kunderne. Ved bæredygtig by forstås blandt andet byer, hvor grundvandet beskyttes og bevares, hvor der foregår en koordineret klimatilpasning, og hvor energiforsyningen gradvist bliver CO2-neutral.

 

tsp

FAKTA
Hofor’s strategi for at beskytte grundvandet mod forurening og overforbrug er blandt andet at bekæmpe brugen af pesticider i nærheden af grundvandsboringerne samt fokusere på vandbesparelser.

Med hensyn til klimatilpasning og skybrudssikring er strategien at lede vandet uden om boliger og erhverv gennem en intelligent og økonomisk rentabel samtænkning af nye underjordiske kloakbassiner med vandveje over jorden (åer, cykelstier, skaterbaner).

Hofor’s mål er desuden at tilbyde en 100 procent CO2-neutral energiforsyning i hovedstadsområdet i 2025 både, når det gælder fjernvarme, bygas og fjernkøling. For at nå det mål planlægger Hofor blandt andet et nyt flisfyret kraftvarmeværk, et geotermianlæg, sætter solceller op og bygger vindmøller. De første 11 vindmøller er allerede på vej.

 

Hofor i tal

•          1.000.000 vandkunder

•          700.000 spildevandskunder

•          500.000 varmekunder

•          300.000 bygaskunder

•          30 fjernkølekunder, 30 MW køl

•          800 medarbejdere

•          4 mia. kr. i omsætning

•          Over en milliard kroner i årlige investeringer i rør, ledninger og vindmøller

Energi & forsyning

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet