Helsingør Kommune: Vi kører selv

Fire kommuner har valgt at stå udenfor de fælleskommunale beredskaber. Helsingør Kommune er en af dem.

Enegang

Af Susanne Sayers | [email protected]

 

Det blev for dyrt, og sikkerheden for flere af kommunens områder blev for dårlig. Sådan konkluderede Helsingør Byråd i slutningen af 2015 og trak tilsagnet om at indgå i  Nordsjællands Brandvæsen tilbage.

”Det kan godt være, at kommunerne samlet set sparer penge på de nye beredskaber, og der er også god mening i at samarbejde. Men for os giver det bedre mening og økonomi selv at udvikle vores beredskab.”

Helsingør er en af de fire kommuner, som foreløbig har valgt at stå udenfor de nye fælleskommunale enheder. De øvrige er Slagelse, Tårnby og Sønderborg. I Slagelse og Sønderborg har begrundelsen først og fremmest været økonomisk, mens Tårnby frygter, at Københavns Kommune bliver for dominerende i det nye Hovedstadens Beredskab. Derudover står Bornholms Regionskommune udenfor af geografiske årsager.

- Vi kunne ikke godkende den dimensioneringsplan (samlet plan for beredskabet, red.), som Nordsjællands Brandvæsen forelagde, siger Helsingørs borgmester Benedikte Kiær (K).

- Vi skulle betale uforholdsmæssigt meget og samtidig lukke Tikøb Brandstation. Men det ønskede vi ikke, blandt andet fordi det ville gå hårdt ud over brandstationen i Hornbæk. Det var en skrivebordsøvelse og regnearkstal, og til sidst måtte vi erkende, at hvis vi stadig skulle kunne samarbejde med nabokommunerne på andre områder, måtte vi opgive det her, siger Benedikte Kiær.

Hun tilføjer, at det ikke bliver dyrere for Helsingør at køre beredskabet alene.

- Tværtimod ser det ud til at spare os for penge. Det kan godt være, at kommunerne samlet set sparer penge på de nye beredskaber, og der er også god mening i at samarbejde. Men for os giver det bedre mening og økonomi selv at udvikle vores beredskab. Og vores brandmænd er meget glade. :

Teknik & miljø

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet