Helsinge opper sig for tiden

 kultur

Af Redaktionen | [email protected]

Helsinge i Nordsjælland, hovedstaden i Gribskov Kommune, er hverken født smuk eller specielt tiltrækkende. Byen er opstået for knap 100 år siden - med  anlæggelsen af den lille jernbanelinje, Grisen, mellem Hillerød og Tisvildeleje. I forvejen eksisterede kirken og nogle mindre bebyggelser, men en egentlig by i gængs forstand var Helsinge vel næppe. Husene kom tilløbende, de fleste hæderlige, men i
60’erne og 70’erne var bygherrerne grove ved byen med flere store klodsede tilføjelser og en pokkers masse uskønne supermarkeder.
Hovedvejen mellem Frederiksværk og Helsingør gik direkte igennem bymidten, hovedgaden Østergade og Vestergade. Det fik man dog stoppet på et tidspunkt og gjort Østergade til gågade. Men her så indtil for få år siden ikke just indbydende ud. Heldigvis besluttede den gamle Helsinge Kommune at totalrenovere hovedgaden og satte sin egen gode arkitekt Christian Christensen til at stå for projektet, med fornem belysning, smuk granit og hele pakken. Resultatet blev rigtig vellykket, hvorefter kommunen fyrede arkitekt Christensen.

Grimhed betaler sig ikke

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på Kommunen.dk
Glemt kodeord?

Kultur

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57