Kommunen.dk
MENU

Helsinge opper sig for tiden

Helsinge opper sig for tiden

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Helsinge i Nordsjælland, hovedstaden i Gribskov Kommune, er hverken født smuk eller specielt tiltrækkende. Byen er opstået for knap 100 år siden - med  anlæggelsen af den lille jernbanelinje, Grisen, mellem Hillerød og Tisvildeleje. I forvejen eksisterede kirken og nogle mindre bebyggelser, men en egentlig by i gængs forstand var Helsinge vel næppe. Husene kom tilløbende, de fleste hæderlige, men i
60’erne og 70’erne var bygherrerne grove ved byen med flere store klodsede tilføjelser og en pokkers masse uskønne supermarkeder.
Hovedvejen mellem Frederiksværk og Helsingør gik direkte igennem bymidten, hovedgaden Østergade og Vestergade. Det fik man dog stoppet på et tidspunkt og gjort Østergade til gågade. Men her så indtil for få år siden ikke just indbydende ud. Heldigvis besluttede den gamle Helsinge Kommune at totalrenovere hovedgaden og satte sin egen gode arkitekt Christian Christensen til at stå for projektet, med fornem belysning, smuk granit og hele pakken. Resultatet blev rigtig vellykket, hvorefter kommunen fyrede arkitekt Christensen.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.