Helle Thorning: Regeringen har en rød tråd

Topskattelettelser var et af statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) bud på socialdemokratisk kernepolitik, da hun talte på Folkemødet.

PARTILEDERTALE

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

Krise, konkurrenceevne og Kina. Det var hovedemner, da statsminister Helle Thorning-Schmidt talte til Folkemødet på Bornholm.
Regeringen har en plan for, hvordan fremtidens udfordringer skal løses. En plan med flere delelementer, som ifølge Helle Thorning-Schmidt er bundet sammen af en klar rød - socialdemokratisk - tråd.

- Regeringens røde tråd er at få Danmark trygt og sikkert gennem Danmark. Vores opgave er at bevare og udvikle det danske velfærdsssamfund, siger Helle Thorning-Schmidt.

Regeringen - og særligt statsministeren - er den seneste tid blevet beskyldt for ikke at føre socialdemokratisk, men borgerlig politik.

Det i en sådan grad, at indenrigsminister Margrethe Vestager (R) i sin tale på Folkemødet i går tog statsministeren i forsvar og sagde, at regeringen skam fører socialdemokratisk politik.

De eksempler Vestager kunne komme på var afskaffelsen af 'grænsebommene', homovielser og lempelser af udlændingepolitikken.

Vi må tage knubsne
Ikke nok med at det alle er symbolske mærkesager, som er mere Radikale end Socialdemokratiske, så efterlod det også indtrykket af, at Vestager mener, at regeringen fortsat fører borgerlig økonomisk politik.

Sådan forholder det sig imidlertid ikke, lod Helle Thorning-Schmidt forstå med sin tale.

Det afgørende for Socialdemokratiet har ifølge hende altid været generationskontrakten, hvor den nuværende generation tager ansvar for at sikre fremtidige generationers fortsatte velfærd. Også selv om det kræver svære og upopulære beslutninger.

- Vi er parate til at tage de knubs, vi må tage, når vi skal træffe de svære beslutninger, siger Helle Thorning-Schmidt.

Blandt de svære beslutninger ser hun de aktuelle forhandlinger om en skattereform, som blandt andet lægger op til en fordobling af beskæftigelsesfradraget og topskattelettelser til 250.000 danskere.

- Det er klassisk socialdemokratisk politik at sætte skatten på arbejde ned, så den almindelige lønmodtagere kan mærke det, siger Helle Thorning-Schmidt.

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet