Hele Danmark skal med på det digitale A-hold

Der er gode takter i Socialdemokraternes nye telepolitiske udspil, mener Dansk Metal

BREDBÅND

Af Redaktionen | [email protected]

Ordentlig dækning med såvel fast som mobilt bredbånd er afgørende både for borgere og virksomheder. Derfor hilser Dansk Metal et nyt telepolitisk udspil fra Socialdemokraterne velkommen: 

- Danmark har i dag en god dækning med teleløsninger, men det kan sagtens blive bedre. Derfor bakker vi op om regeringens målsætning, der siger, at alle skal have adgang til en forbindelse på mindst 100 Mbit/s-forbindelse i 2020, siger Per Påskesen, der er forbundssekretær i Dansk Metal, der organiserer danske teleansatte. 

- Mange teleselskaber har i dag fokus på at forbedre dækningen og kapaciteten i netværkene for at imødekomme brugernes behov, men der er stadig lang vej, før vi når målsætningen om mindst 100 Mbit/s til alle. Derfor kan det være fornuftigt at se på en øget brug af klausuler, når der holdes auktioner over nye frekvenser, som Socialdemokraterne peger på, siger Per Påskesen og peger på, at det er afgørende, at få en langtidsholdbar infrastruktur over hele landet: 

- Hvis vi får en ordentlig infrastruktur, fx baseret på fiber og 4G/LTE, så kan hastigheden og kapaciteten langt bedre skrues op, når behovet opstår, forklarer Per Påskesen. 

Ligger i Udkanten
Han mener, at det er afgørende, at de mere tyndt befolkede områder ikke bliver koblet af udviklingen: 

- Industrivirksomhederne ligger ikke inde i de store byer, men ofte i det, man kalder "Udkantsdanmark". De har om nogen behov for ordentlig infrastruktur - også når det kommer til teleforbindelser - hvis de skal kunne konkurrere på det globale marked. Hele Danmark skal med på det digitale A-hold, siger Per Påskesen. 
Ifølge Per Påskesen er der stort potentiale for nye arbejdspladser med en målrettet og afbalanceret telepolitik: 

- Adgang til hurtigt internet er alfa og omega for nye virksomheder, ligesom en ordentlig mobildækning er et krav. Derfor er det uholdbart, at vi i 2013 fortsat har områder af landet, hvor dækningen reelt er ubrugelig. 

Innovationen skal styrkes
- Vi har flere gange peget på det enorme potentiale for effektiviseringer, der er for den offentlige sektor ved øget brug af teleløsninger, fx indenfor telemedicin, uddannelse og selvbetjening. Samtidig har internettet allerede nu givet os mange tusinde nye arbejdspladser, og får vi en infrastruktur i verdensklasse, så er der potentielt mange flere, siger Per Påskesen.

Socialdemokraterne lægger op til, at kommunerne som storindkøbere af net- og mobilforbindelser skal gå foran, ligesom partiet lægger op til et styrket samarbejde mellem aktører om deling af infrastruktur. 

- Det er den rigtige vej at gå. Vi har brug for at få styrket innovationen og samarbejdet i branchen. Vi har brug for at få sat gang i innovationsprojekter om bedre internetdækning, hvor man udvikler samspil mellem forskellige teknologier. Det er til gavn for alle, når man eksempelvis deles om mobilmaster eller samarbejder om at udrulle fiberkabler eller kobler fiber og 4G/LTE, siger Per Påskesen.

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet