Politik fra rødderne

Græsrodsprojekt får ben at gå på i Vejen

Medarbejderne i Vejen Kommune ville hjælpe borgerne til en bedre hverdag og mere selvstændighed. Det har resulteret i, at borgerne i stigende grad kan klare sig selv, og kommunen udvider i det kommende år initiativet.

 tema: sundhed

Af Thea Storm Pedersen | [email protected]

”Vi gjorde det nok lidt bagvendt. Vi gik egentlig bare i gang, og så ordnede vi det, vi manglede, hen ad vejen,” fortæller ældrechef i Vejen Kommune Kirsten Dyrholm om initiativet BASH, Bevar en Aktiv og Selvstændig Hverdag, som blev skudt i gang i februar. Ideen opstod nedefra, efter nogle medarbejdere havde hørt om hverdagsrehabilitering på et kursus. Det talte de efterfølgende så varmt for, at kommunen besluttede at ansætte en koordinator og sende 26 social- og sundhedshjælpere og assistenter på et tre uger langt kursus om rehabilitering, sundhedsfremme og forebyggelse. 

”Det er gået lidt slag i slag. Det har været sådan et græsrodsprojekt, fordi det startede nedefra, og medarbejderne har hele vejen igennem haft stor indflydelse på, hvad der skulle ske,” siger Kirsten Dyrholm. 

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Log ind på
Glemt kodeord?

Social & sundhed


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57