Politik fra rødderne

Grænsetilfælde. Hvem kan skelne i Berlin?

 bakspejlet

Af Morten Okkels | [email protected]

Chaufføren slår en latter op, der måske kan høres på den anden side af muren. Eller han betragter en med et udtryk, som om man netop var sluppet ud af forvaring. Forfatter Claus Parø skriver i december 1967 til Kommunens læsere om Berlin. Situationen, som han beskriver, opstår, når en udlænding ikke har fanget den nye … byfornyelse, kan vi jo kalde det, og derfor beder om en taxatur fra vest til øst. 

”Holder man fast ved, at man ønsker at køre i taxa direkte til Alexanderplatz, vil chaufføren efter en del overvejelse nok fortælle, at det nok kan lade sig gøre, men det er lidt omstændeligt,” beretter Claus Parø. Der er kun 20 chauffører i stand til at køre taxa i hele den delte by, og så skal man oplyse, om man er vesttysker eller ej, for de to grupper har ikke samme checkpoints. Udlændinge kører med østrigere.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57