Globalt ansvar til de små

Morsø og København har som udgangspunkt samme ansvar for at respektere menneskerettigheder, for eksempel i deres forsyningskæder, mener formand for Rådet for Samfundsansvar, Mads Øvlisen.

 interview

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Blå bog: Mads Øvlisen
Født den 9. marts 1940. Gift med Lise Øvlisen og har tre børn.
Uddannet cand.jur. og har en Master of Business Administration fra Stanford University.
Arbejdede 34 år i Novo Nordisk, heraf 19 år som administrerende direktør. Forlod koncernen endegyldigt i 2006 efter seks år som bestyrelsesformand.
I dag er han blandt andet formand for Rådet for Samfundsansvar, formand for Kunstrådet og adjungeret professor i corporate social responsibility ved CBS.
Tidligere formand for Det Kongelige Teaters bestyrelse 2000-2007, formand for The Copenhagen Center for Social Responsibility og bestyrelsesmedlem i Lego A/S fra 1991 til 2008, tillige formand siden 1996.
Udnævnt til kommandør af Dannebrog i 2004, er kåret til Danmarks bedste bestyrelsesformand og har modtaget den italienske fortjenstorden.

Små og store kommuner har samme ansvar for at sikre, at inventaret i deres skoler ikke er produceret med børnearbejde. Ifølge formanden for Rådet for Samfundsansvar, Mads Øvlisen, er det et skråplan at gøre forskel på små og store virksomheders ansvar for krænkelser af menneskerettighederne.

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på
Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57