Kommunen.dk
MENU
Til manges overraskelse fandt retten På Frederiksberg  det i orden, at Gentofte Kommune havde indhentet supplerende oplysninger fra en vindende ordregiver i stedet for at sende kommunens hjemmeside i genudbud. Anders Birkelund opfordrer kommunerne til at formulere udbudsmaterialet på måder, så den nye lempelse kan udnyttes.
Til manges overraskelse fandt retten På Frederiksberg det i orden, at Gentofte Kommune havde indhentet supplerende oplysninger fra en vindende ordregiver i stedet for at sende kommunens hjemmeside i genudbud. Anders Birkelund opfordrer kommunerne til at formulere udbudsmaterialet på måder, så den nye lempelse kan udnyttes.
Foto: Philip Davali, Ritzau/Scanpix

Gentofte kan bane vej for ny præcedens

Gentofte kan bane vej for ny præcedens

11. okt. 2022
Anders Birkelund Nielsen
ANDERS BIRKELUND NIELSEN
PARTNER
BECH-BRUUN ADVOKATPARTNERSELSKAB
Email

Bestyrelsesmedlem i Dansk Forening for Udbudsret

Dom fra Retten på Frederiksberg ventes at føre til færre genudbud. Tilbudsgiver fik lov til at indsende supplerende oplysninger stik imod hidtidig praksis.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

En ikke-ordregivervenlig praksis fra Klagenævnet for Udbud bliver nu justeret. Det betyder, at ordregivere fremover har bedre mulighed for at afklare relevante forhold, hvor det tidligere kunne være mest hensigtsmæssigt at smide selv et godt tilbud i skraldespanden. En ny dom åbner nemlig for, at ordregiver i videre omfang end hidtil kan indhente supplerende oplysninger efter tilbudsfristen. 
Udbudsloven giver ordregiver mulighed for at lade en tilbudsgiver supplere, præcisere eller fuldstændiggøre sit tilbud, hvis de oplysninger eller dokumenter, som tilbudsgiveren har indsendt i forbindelse med tilbuddet, er ufuldstændige eller behæftet med fejl. Dette gælder dog ikke, hvis det udtrykkeligt fremgår af udbudsmaterialet, at en konkret fejl eller mangel vil føre til, at tilbuddet afvises. 

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.