Politik fra rødderne

Forsyningspligt spænder ben for et mere effektivt marked

Ny analyse får Energitilsynet til at konkludere, at forsyningspligten på el-området begrænser det aktive valg af leverandør

 elforsyning

Af Thea Storm Pedersen | [email protected]

For 10 år siden blev elmarkedet i Danmark liberaliseret, og det betød, at forbrugerne selv fik mulighed for at opsøge gode tilbud på el. Men det er der ikke mange, der har gjort: Kun 15 pct. af kunderne er gået på tilbudsjagt på elmarkedet, og det medfører bl.a., at leverandørerne af el ikke har den store tilskyndelse til at give innovative tilbud til forbrugerne.

-Produktets natur gør det svært for folk at tage aktivt stilling til det. El er jo ikke noget, du tager stilling til at købe hver dag, og dermed får du en betydelig træghed i forbrugermassen. Og det er et problem for konkurrencen, siger formand for Energitilsynet Uffe Bundgaard-Jørgensen.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Energi & forsyning


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57