Kommunen.dk
MENU
I de tre kommuner overvejer man at tilbyde borgeren at fortsætte sin psykologbehandling, selvom vedkommende er tilbage i arbejde. Det skal være med til at sikre folk mod tilbagefald.
Foto: Anders Brohus/POLFOTO
I de tre kommuner overvejer man at tilbyde borgeren at fortsætte sin psykologbehandling, selvom vedkommende er tilbage i arbejde. Det skal være med til at sikre folk mod tilbagefald. Foto: Anders Brohus/POLFOTO

Forsøg: Psykologhjælp skal få syge hurtigere ovenpå

Forsøg: Psykologhjælp skal få syge hurtigere ovenpå

Kan sygemeldte komme hurtigere tilbage i arbejde, hvis de kan få behandling hos en psykolog på jobcentret? Det vil tre kommuner nu afprøve i et frikommuneforsøg. Ideen får ros for at lægge vægt på tværfagligt samarbejde.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Arbejdsløse borgere, der lider af angst, depression eller stress, skal hurtigere tilbage i arbejde. Derfor skal de kunne modtage psykologbehandling på deres lokale jobcenter i stedet for at vente i månedsvis på at se en privatpraktiserende psykolog. Tre nordjyske kommuner - Thisted, Rebild og Jammerbugt - har som led i frikommuneordningen fået lov at gå videre med modellen.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.