Politik fra rødderne
Illustration: Jakob Thuemoes

”Forestil dig et moderne dansk Toscana”

Er det n­ødvendigt for udkants­kommuner med en fængende fortælling, hvis de vil tiltrække borgere? Kommunen har besøgt Faaborg-Midtfyn Kommune, der har lånt lidt fra udlandet.

 identitet

Af Søren Engelbrecht | [email protected]

Forestil dig Toscana. Flot natur, kulinariske oplevelser, gode råvarer, afslappet miljø og rødvin. Det gode liv. Forestil dig så et moderne dansk Toscana. Hvad ser du? Spørger man politikerne i Faaborg-Midtfyn Kommune, er det deres navn, der skal dukke op for dit indre blik og sætte sig fast i bevidstheden, for de har lige nøjagtig, hvad der skal til for at være en moderne dansk udgave af den smukke og verdenskendte italienske region. Det har været kommunens vision de sidste syv år.

Efter kommunalreformen i 2007, hvor fem kommuner blev til Faaborg-Midtfyn, skulle der ske noget; en ny fortælling skulle skabes, hvis man ville vinde tilflytterkapløbet med de andre nye provinskommuner. Der boede knap 52.000 mennesker i kommunen, og færre af dem skulle flygte, mens flere skulle bosætte sig.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Kommunikation


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57