Folketinget er et lukket kredsløb

Politikudviklingen i Danmark begrænses af et ekstremt snævert fokus på kendispolitikere fra de store partier, mener flere af de små partier, der kæmper for at komme i Folketinget.

Af Peter Christian Nielsen | [email protected]

De små partier udenfor Folketinget har meninger, der stikker i mange retninger, men én ting var de pinligt enige om ved dknyt’s debatarrangement på Folkemødet: De største forhindringer i forhold til at blive valgt til landets parlament er indsamlingen af vælgererklæringer samt mediernes kendisfokus.

- Den sværeste hurdle er at få samlet underskrifterne. Vi har en nederlagshistorie, siger Morten Blaabjerg, medlem af landsledelsen i Retsforbundet, med henvisning til, at pressen kun ringer for at høre, om Retsforbundet har fået indsamlet de 20.260 vælgererklæringer, som der kræves for at blive opstillet til næste folketingsvalg.

Kendisser dominerer

Stig Grenov, formand for Kristendemokraterne, mener, at danske medier genbruger og udspørger den samme gruppe kendte politikere gang på gang.

- Jeg kommer ikke på tv, fordi jeg ikke er kendispolitiker, siger han og tilføjer:

- Hvis Folketinget var en hundekennel, så havde man aflivet to tredjedele på grund af indavl. Men slap bare af. KD mener, alle mennesker har uendelig megen værdi.

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet