Folkemødet har nået målet

Målsætningen om at nå 20.000 gæster i løbet af hele Folkemødet er allerede er nået

Gæster

Af Redaktionen | [email protected]

Ifølge politiets skøn deltog 7000-8000 torsdag og 12.000 fredag.

- Det er vildt, at vi allerede har rundet 20.000 gæster. Vi vidste på forhånd, at politikerne, mediefolkene og organisationerne ville møde talstærkt frem, og vi forventede også, at rigtig mange borgere ville være med. Men at så mange borgere er kommet til Allinge, er en meget stor og meget positiv overraskelse, siger Bornholms borgmester, Winni Grosbøll (S).

Den store succes medførte i går blandt andet, at politiet supplerede de udpegede parkeringsområder med 500 nye parkeringspladser, at øens busselskab indsatte endnu flere ekstrabusser, og at TDC måtte sende teknikere til øen for at forstærke mobilsignalet, der var stærkt overbelastet af de mange folkemødegæster.

- Når der kommer så mange flere mennesker, end vi havde turdet håbe på, kan det ikke undgås, at det knirker nogle steder. Så det er helt sikkert, at vi i evalueringen af Folkemødet 2012 vil være stærkt fokuserede på, hvordan vi næste år skal geare Allinge og resten af øen til Folkemødet 2013. Vi skal have set på hele logistikken, så vi kan tage godt imod alle, der vil være med, siger Winni Grosbøll.

Da Folkemødet blev afholdt for første gang i fjor deltog 10.000 mennesker.

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet