Politik fra rødderne

'Facebook for politikere' hitter i Tyskland

Virtuelt parlament hjælper de tyske vælgere med at komme tættere på politikerne. Ifølge dansk åbenhedsekspert kunne konceptet sagtens få succes herhjemme. 

 åbenhed

Af Jakob Frausig Simonsen | [email protected]

Mere end 90 procent af de folkevalgte i Tyskland er i dag aktive på hjemmesiden abgeordnetenwatch.de eller Parliamentwatch, som siden er blevet døbt på engelsk. Her kan man orientere sig om politikernes stemmehistorik og biindtægter og ikke mindst stille spørgsmål direkte til den politiker, man ønsker at afkræve et svar.

Mere end 300.000 besøgende stiller hver måned omkring 6.000 spørgsmål til de tyske politikere på siden, og på trods af de mange henvendelser bliver næsten 80 procent af alle spørgsmål besvaret. Den ene af stifterne, Gregor Hackmack, kalder projektet for ‘en hjemmeside for gennemsigtighed’.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57