Energiministeren skal i hastesamråd om solceller

I morgen skal Martin Lidegaard (R) i samråd om ændringen af loven om solceller. Ministerens embedsmænd kendte til hul i loven allerede inden, den blev vedtaget

SOLCELLER

Af Redaktionen | [email protected]

Vidste klima- og energiminister Martin Lidegaard (R), at der var et milliardhul i solcelleloven, inden han vedtog den? Det spørgsmål vil Venstre og Enhedslisten have svar på, inden en ændring af loven om solceller behandles i Folketinget tirsdag.

De to partier har indkaldt Martin Lidegaard (R) i hastesamråd om den betændte sag om solceller efter afsløringer i Berlingske Business. Interne arbejdspapirer fra ministeriet viser nemlig, at embedsmænd i Klima- og Energiministeriet diskuterede det såkaldte »hul« i solcelleloven, inden loven blev vedtaget. Det handler om muligheden for at koble flere store solcelleanlæg sammen og derved omgås en grænse på 400 kW. Det skriver Berlingske.

- Vi ser det som en meget, meget alvorlig sag, siger Lars Chr. Lilleholt, energiordfører for Venstre, til Berlingske.

- Virksomheder står over for at gå konkurs, fordi de har foretaget investeringer på et fejlagtigt grundlag. Det kan i sidste ende skyldes, at Klima- og Energiministeriet og ministeren har kludret i det ved ikke at give Folketinget de oplysninger, som Folketinget har krav på, fortsætter han.

En omfattende dansk udbygning af solcelleanlæg på jorden kunne ifølge Energistyrelsens beregninger have kostet statskassen knap 7 mia. kroner frem til 2020 i form af lukrative støtteordninger. Eller sågar det dobbelte, viser et notat fra styrelsen. Penge som ministeriet ikke havde skrevet ind i budgetterne.

På den baggrund fremsatte Martin Lidegaard (R) et hastelovforslag i marts mod de såkaldte »solcellebaroner« - men hans embedsmænd kendte altså allerede til »hullet i loven« i december, før loven blev vedtaget.

tsp

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet