De Radikales tidligere leder Niels Helveg Petersen er død
De Radikales tidligere leder Niels Helveg Petersen er død

Endnu en direktørfyring i Faxe, to dødsfald og et hop i Ballerup fra DF til Ny Borgerlige

Ugens navne - kort og godt

Af Redaktionen | [email protected]

De Radikale

De Radikales tidligere leder Niels Helveg Petersen er død

Tidligere udenrigsminister og leder af De Radikale Niels Helveg Petersen er død, 78 år gammel, skriver Politiken.

Niels Helveg Petersen var folketingsmedlem fra 1966 til 1974 og efter en afstikker som kabinetschef for EF-kommissær Finn Gundelach igen fra 1977 til 2011. Han var økonomiminister i Schlüter-regeringen 1988-1990 og udenrigsminister i Nyrup-regeringen 1993-2000.

Niels Helveg Petersen var De Radikales politiske leder 1978-1990. Han var ud af solid radikal familie, hvor faderen Kristen Helveg Petersen også havde haft flere ministerposter og moderen Lilly Helveg Petersen var trafikborgmester i København.

Niels Helveg Petersens to sønner Morten og Rasmus er begge fulgt i faderens fodspor. Morten Helveg Petersen er medlem af Europa-Parlamentet, mens Rasmus Helveg Petersen ved det seneste folketingsvalg mistede sin plads i Folketinget efter at have været klima-, energi- og bygningsminister i et års tid. Niels Helveg Petersen efterlader desuden sin hustru Kirsten Lee, der er regionsrådsmedlem i Regionsråd Hovedstaden og tidligere folketingsmedlem.

Niels Helveg Petersen oplyste tidligere på året, at han havde fået konstateret en kræftsvulst på spiserøret og havde været under intensiv behandling. Han døde i familiens hus på Langeland, skriver Politiken.

Faxe

Business Faxe dropper endnu en direktør

Efter fyringen tidligere på året af direktør Jesper Ib Paulsen har bestyrelsen for Business Faxe nu også skilt sig af med den midlertidige efterfølger Henrik Beckwith, skriver lokale medier.

Henrik Beckwith var oprindelig tilknyttet Business Faxe som konsulent. Bestyrelsen har endnu ikke fundet en ny direktør, så indtil videre fortsætter arbejdet i Business Faxe uden.

Ifølge bestyrelsesformand Sten Corfix Jensen ventes der at gå en måneds tid, før et nyt navn er på plads.

Vejle

Ny chef for uddannelse og læring

Ulla Riisbjerg Thomsen er ny chef for Uddannelse & Læring i Vejle, oplyser kommunen.

Hun har en baggrund som lærer og har været leder i uddannelsesverdenen gennem 16 år. Først 10 år som afdelingsleder på Bredagerskolen i Jelling, derefter tre år som uddannelseschef for University College Lillebælt, Lærer og Pædagoguddannelsen i Jelling. Siden 2015 har Ulla Riisbjerg Thomsen været skoleleder for BillundSkolen, der er Billund Kommunes største skole.

Vejle Kommune har 29 skoler med 12.000 elever, og Ulla Riisbjerg Thomsen bliver chef for et skolevæsen med cirka 2000 medarbejdere og et samlet budget på cirka 1 milliard kroner Organisatorisk hører hun ind under børne- og ungedirektør Claus Svold.

Ballerup

DF-politiker går til Nye Borgerlige

Nye Borgerlige er nu repræsenteret i kommunalbestyrelsen i Ballerup, idet et af DF's to medlemmer, Lone Madsen, har valgt at skifte parti, skriver Danske Kommuner. Lone Madsen blev valgt ind i kommunalbestyrelsen ved KV13 og har været sit partis repræsentant i økonomiudvalget.

Ifølge et nyhedsbrev fra Nye Borgerlige føler Lone Madsen sig 'mere som borgerlig end som socialdemokrat' og har derfor taget konsekvensen af dette.

Lone Madsens farvel betyder, at Dansk Folkeparti er blevet halveret i Ballerups kommunalbestyrelse. Tilbage er nu Birgitte Dahl.

Egedal

Henter ny centerchef fra København

Egedal Kommune har ansat Søren Trier Høisgaard som ny centerchef for Center for Skole og Dagtilbud, CSD. Han tiltræder den 1. juni som afløser for Egon Agerlin.

Den nye centerchef kommer fra en stilling som områdechef for skoler, institutioner, klubber og sundhedstjeneste i Københavns Kommune, område Indre By/Østerbro, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Søren Trier Høisgaard er oprindelig læreruddannet, men har en diplomuddannelse i ledelse fra UCC og er gang med en Master in Public Governance på CBS.

Rudersdal

Borgmester indlagt med hjerteproblemer

Borgmester Jens Ive er sygemeldt. Han skal i næste uge gennemgå en bypassoperation.

1. viceborgmester Erik Mollerup vil være fungerende borgmester i fraværsperioden, oplyser Rudersdal Kommune på sin hjemmeside.

Vesthimmerland

Forlader K for at blive løsgænger

Beskyldninger om illoyalitet fra den lokale vælgerforeningsformand har nu fået byråds- og regionsrådsmedlem Kirsten Moesgaard til at forlade De Konservative, oplyser hun i en pressemeddelelse. Hun har besluttet at blive løsgænger i både Vesthimmerland Byråd og Regionsråd Nordjylland.

'Med baggrund i den konservative formand Ernst Pindstrup Sørensens udtalelser i sidste uge i dagspresse og ugeaviser har jeg besluttet at melde mig ud af Det Konservative Folkeparti,' skriver hun.

Med beslutningen sættes der en stopper for længere tids intern uro i den lokale gren af partiet, hvor Kirsten Moesgaard ikke har deltaget i gruppemøder siden efteråret.

Justitsministeriet

Nye politidirektører i Nordjylland og København

Justitsministeriet har udnævnt chefanklager Anne Marie Roum Svendsen til politidirektør for Nordjyllands Politi efter  Elsemette Cassøe, der for nylig gik på pension. Samtidig er fungerende politidirektør Anne Barbara Sidenius Tønnes udnævnt til politidirektør for Københavns Politi.

Hun afløste per 1. april daværende politidirektør Thorkild Fogde, der skiftede til Kriminalforsorgen. Før da var hun politidirektør for Midt- og Vestsjællands Politi.

Endelig har politidirektør Kim Christiansen fået forlænget sin åremålsansættelse. Han har været politidirektør for Københavns Vestegns Politi siden 2011. Alle udnævnelser har virkning fra 1. juni.

Folketinget

Eks-direktør død

Tidligere direktør for Folketinget og tidligere ministersekretær Helge Hjortdal er død, oplyser familien til Ritzau.

Helge Hjortdal blev 90 år og nåede at være ministersekretær for hele tre statsministre. Han sov søndag stille ind efter en operation for en brækket hofte.

Fra 1954 til 1994 havde Helge Hjortdal sin faste gang på Christiansborg, hvor han udover at være direktør for Folketinget også fik lov til at være sekretær for tre statsministre - H.C. Hansen (S), Jens Otto Krag (S) og Viggo Kampmann (S).

Netværk

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet