En Skanderborg-dreng vender hjem

59-årige Bent Jacobsen (V) har fået grønt lys af Odders byråd til at trække sig fra sin plads i byrådet. Han har selv anmodet om at blive fritaget fra sit borgerlige ombud, efter der er draget tvivl om hans tilhørsforhold til Odder Kommune. Bent Jacobsen er forstander på Gylling Efterskole og bor i en tjenestebolig på skolen, som ligger i Odder Kommune. Tvivlen er opstået, fordi han og konen Grethe Jacobsen har købt og renoveret et hus i nabokommunen Skanderborg, som både kan bruges som helårsbolig og sommerhus.

Ugens uundgåelige

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

Hvad mener du om, at jeres sommerhus har skabt tvivl om dit tilhørsforhold?

Jeg forstår da godt opfattelsen, fordi det jo er et sted, som vi vil trække ned til, når vi engang bliver gamle. Så det er jo et helårshus, men altså et helårshus uden bopælspligt. Så det er, da træls, at diskussionen opstår.

Men en ting er det lovgivningsmæssige på området, og noget andet er den debat, som opstår ved, at vi bruger det her helårshus som sommerhus. Og jeg tror bare, at det er sådan, at man rent politiske er meget følsomme over for sådan noget. 

Der tror jeg, at man bare bliver nødt til at undgå de gråzoner, der kan opstå. Og det har jeg så gjort ved at sige okay, når der sættes spørgsmålstegn ved det her, så trækker jeg mig.

Er man lidt ømtålig i forhold til lokalpatriotismen i Odder for tiden. Fornylig var der jo en hel ø, Tunø, der ønskede at løsrive sig fra kommunen?

Nej det vil jeg ikke sige. Jeg tror bare, at det sådan tingene er, når snakken kommer op mellem mennesker. Og nu kom snakken op om det her i byrådet, og længere er den ikke. 

Du er ikke afvisende over for at stille op til byrådet i Skanderborg. Tror du, det er lettere at være borgerlig der? 

Jeg kan jo ikke bare selv bestemme, om jeg vil stille op. Men når jeg fra august træder ud af byrådet, så står det mig jo frit for at flytte min folkeregisteradresse til Skanderborg med de muligheder, det så giver mig som borger.

Og i Skanderborg er den politiske situation jo lidt den samme som i Odder. Det er en hårfin balance, hvilken side borgmesterposten går til. Der ligner kommunerne hinanden. 

Du har tidligere siddet i byrådet i Skanderborg. Er du oprindeligt en Skanderborg-dreng?

 Ja, jeg er da en Skanderborg-dreng. Eller nærmere en Frueringen-dreng. Det er en lille landsby øst for Skanderborg, hvor jeg boede på en gård.

Odders økonomi har været svært udfordret i noget tid. I Skanderborg ser det mere stabilt ud. Du har selv måttet lægge stemmer til blandt andet forringelser af hjemmehjælpen. Har serviceniveauet for ældreplejen noget at gøre med din beslutning om, hvor du vil tilbringe dit otium?

Overhovedet ikke. Nej, det har det ikke. Odder Kommune er en god kommune, Odder byråd er et rigtig godt byråd, og jeg har været rigtig glad for at sidde der. Ligesom jeg er rigtig glad for at bo i Odder.

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet