Politik fra rødderne
Sardinien er de rige italieneres legeplads, men den billedskønne ø er som det øvrige Italien plaget af kronisk arbejdsløshed. I Elmas, en by med knap 9000 indbyggere nær hovedstaden Cagliari, har de mange ledige ansporet borgmester Valter Piscedda til at 'gribe det sidste halmstrå'. Nu får de jobsøgende penge på lommen til at lære engelsk, så de kan tage til udlandet, mens det lokale erhvervsliv modtager økonomiske incitamenter for at ansætte nogle af de mange ledige.Foto: Polfoto

Elmas' borgmester dirigerer jobkøen til udlandet

Venstrefløjsborgmester i Elmas på Sardinien vil betale 10 lokale arbejdsløse for at tage timer i engelsk og søge arbejde andetsteds i Europa.

 sardinien

Af Redaktionen | [email protected]

Regeringer i hele Europa drømmer om at finde en magisk formel til at bekæmpe den stigende arbejdsløshed. Men i de hårdest ramte dele af EU bliver arbejdsløshedstallene ved med at krybe opad, og retoriske kunstgreb kommer til kort overfor de voksende arbejdsløshedskøer.

Nu er der så en borgmester i et udfordret hjørne af Italien, som mener at have fundet svaret på sin bys kroniske mangel på arbejde – selvom det dog snarere synes at være en indrømmelse af et nederlag end en løsning. Valter Piscedda, centrum-venstre-borgmester i Elmas, en lille by nær Sardiniens hovedstad Cagliari, ønsker at betale beboerne for at rejse væk. Byrådet vil betale 10 lokale arbejdsløse for at tage et intensivt engelskkursus, købe en billig flybillet og søge arbejde andetsteds i Europa.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Arbejdsmarked

Social & sundhed


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57