Kommunen.dk
MENU
Sardinien er de rige italieneres legeplads, men den billedskønne ø er som det øvrige Italien plaget af kronisk arbejdsløshed. I Elmas, en by med knap 9000 indbyggere nær hovedstaden Cagliari, har de mange ledige ansporet borgmester Valter Piscedda til at gribe det sidste halmstrå. Nu får de jobsøgende penge på lommen til at lære engelsk, så de kan tage til udlandet, mens det lokale erhvervsliv modtager økonomiske incitamenter for at ansætte nogle af de mange ledige.Foto: Polfoto
Sardinien er de rige italieneres legeplads, men den billedskønne ø er som det øvrige Italien plaget af kronisk arbejdsløshed. I Elmas, en by med knap 9000 indbyggere nær hovedstaden Cagliari, har de mange ledige ansporet borgmester Valter Piscedda til at 'gribe det sidste halmstrå'. Nu får de jobsøgende penge på lommen til at lære engelsk, så de kan tage til udlandet, mens det lokale erhvervsliv modtager økonomiske incitamenter for at ansætte nogle af de mange ledige.Foto: Polfoto

Elmas' borgmester dirigerer jobkøen til udlandet

Elmas' borgmester dirigerer jobkøen til udlandet

Venstrefløjsborgmester i Elmas på Sardinien vil betale 10 lokale arbejdsløse for at tage timer i engelsk og søge arbejde andetsteds i Europa.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Regeringer i hele Europa drømmer om at finde en magisk formel til at bekæmpe den stigende arbejdsløshed. Men i de hårdest ramte dele af EU bliver arbejdsløshedstallene ved med at krybe opad, og retoriske kunstgreb kommer til kort overfor de voksende arbejdsløshedskøer.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.