Elever fik indflydelse på kæmpe møbelordre

Køge har netop bestilt 3500 nye sæt borde og stole til skolerne, som elever og skoleledere har været med til at afprøve

Udbud

Af Redaktionen | [email protected]

80 procent af eleverne i Køges 4. -10. klasser kan se frem til en ekstra julegave i år. De får nemlig skiftet borde og stole ud, så de fremover sidder ekstra godt i timerne. Køge Kommune bruger i alt 4,7 mio. kr. på de nye møbler, som forventes at være ude i klasselokalerne i ugerne op til og efter jul.

- Gode møbler er en væsentlig del af et godt undervisningsmiljø. Sidder man godt, er det også nemmere at suge ny viden til sig gennem skoledagen. Derfor har vi prioriteret at skifte møblerne ud på de skoler, hvor der trænger til det, fortæller formand for Børne- og Ungdomsudvalget Johnna Stark (F) og fortsætter:

- Det er selvfølgelig vigtigt, at eleverne også selv synes, at det er gode møbler. Derfor har både elever og skoleledere været med til at afprøve de forskellige møbler, så vi har fundet frem til de helt rigtige, siger hun.

Robuste og fleksible
Hovedparten af de møbler, der udskiftes, er fra 1990-92, og hermed af ældre dato. De nye møbler er valgt ud fra komfort, robusthed og neutrale farver, så de kan holde i lang tid. Desuden er der lagt vægt på, at borde og stole let kan flyttes rundt for at give mere fleksibilitet og understøtte en tidssvarende undervisningsform.

Fakta om nye skolemøbler

  • Den samlede ordre på skolemøbler udgør 4,7 mio. kr. - møblerne leveres af Møbel-Gruppen A/S, Holbæk.
  • 80 % af eleverne på 4-10. klassetrin får nye møbler - det overvejes, at 0-3. klasse også skal have nye møbler.
  • Møblerne forventes leveret fra uge 49 og frem til uge 3.

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet