Politik fra rødderne

img

Ekspert: Skattestigninger er gratis symptombehandling

Når seks kommuner ønsker at hæve skatterne, forsøger de at løse et problem, der kun kan løses på Christiansborg. Men der er ingen grund til at holde sig tilbage, for borgerne vil bakke op – hvis de overhovedet bemærker noget, siger Roger Buch.

 udligning

Af Jonas Sloth Bach | [email protected]

Budgetlægningen for det kommende år giver seks kommuner så store problemer, at de har ansøgt om at kunne hæve personskat og grundskyld næste år. Og selvom provenuet fra de potentielle skattestigninger ikke beløber sig til store millionbeløb, giver beslutningen god mening, siger kommunalforsker Roger Buch.

- Lidt firkantet sagt: Står politikerne med valget mellem at lukke en skole eller skrue lidt op for skatten, så vil de nok have en tendens til at skrue lidt op for skatten, siger Roger Buch.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Social & sundhed

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57