Efter ministersvar: Glostrup råder ikke længere folk til at flytte væk

Serviceloven pålægger ikke kommuner at opfordre borgere på kontanthjælp til at flytte til en anden kommune – tværtimod, fastslår social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V) i et svar.

Af Knud Abildtrup | [email protected]

At Glostrup Kommune utvetydigt har opfordret kontanthjælpsmodtagere til at flytte til andre kommuner med lavere husleje, har vakt opsigt. Og nu ændrer kommunen praksis.

I første omgang kunne Lolland-Falsters Folketidende citere tilflyttere, der netop i Glostrup var blevet rådet til at flytte bopæl til Lolland. Lolland har fået særligt mange nytilflyttere på kontanthjælp og vil nu følge området tæt – i protest mod, at andre kommuner ligefrem skulle opfordre til flytning.

Udtalelserne om en direkte opfordring 'flyt til Lolland' blev siden modereret til, at det ikke specifikt gjaldt Lolland, men andre kommuner i det hele taget. ”Vi kan bare konstatere, at det generelt er meget svært at finde en lav husleje i hovedstaden. Så må folk jo søge et andet sted hen,” sagde direktør Ole Toftegaard.

Men på baggrund af et ministersvar i et samråd justerer Glostrup Kommune nu sin vejledning af borgere med lav indkomst, lyder det fra kommunen, der ikke længere vil pege på muligheden for at søge en billigere bolig uden for kommunen.

- I Glostrup Kommune har vi læst det svar, social- og indenrigsminister Karen Ellemann tirsdag den 24. oktober har givet på to §20-spørgsmål. Sådan som vi læser ministerens svar, indebærer det, at det er ministerens og dermed ministeriets vurdering, at det ligger udenfor rammerne af kommunernes forpligtelser i henhold til serviceloven at vejlede borgere med lav indkomst om muligheden af at flytte til en bolig i en anden kommune, siger kommunaldirektør Morten Winge og fortsætter:

- Glostrup Kommune anerkender, at ministeren og ministeriet har autoritet i forhold til fortolkningen af love på ministeriets ressortområde, og vi tager derfor ministerens formuleringer til efterretning ved fremtidig vejledning af borgere med økonomiske problemer. Dette er meddelt til kommunens sagsbehandlere fra dags dato.

Arbejdsmarked

Social & sundhed

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet