Politik fra rødderne
Iværksætteri. Tre drenge fra Tingbjerg i København fortæller interesserede gæster om deres mikrovirksomhed. Foto: Dansk Flygtningehjælp

Drømmen om et nyt 'os'

Debatten om flygtninge og indvandrere domineres stadig af ‘dem og os’, men hvis integrationen skal lykkes, er der brug for et fælles ‘vi’, lyder budskabet fra Folkemødet.

 integration

Af Jonas Sloth Bach | [email protected]

Mens politikerne skændes om, hvem der har skylden for problemer med skran­tende yderområder og forfejlet integration, fokuserer Folkemødet på løsningerne. Kommunen er taget til Folkemødet på Bornholm for at lede efter løsninger på fire af valgkampens hovedtemaer: beskæftigelse, integration, klima og udkants­danmark. Her er Folkemødets løsningsforslag til dem, der får magten.

To hundrede mennesker dansede kædedans til arabisk bryllupsmusik, da medievirksomheden Zetlands event Ghettofortællinger kulminerede torsdag aften på Folkemødet. Det var den eftertragtede festmusikant fra Gellerupparken Houssam Zamzam, der spillede op til dans. Men selv om arrangementet forsøgte at skabe bedre forståelse på tværs af kulturelle og etniske skel, befandt gæsterne sig i en stor, midlertidig ghetto af veluddannede, hvide mennesker. Det var det segment, som debattøren Geeti Amiri lidt tidligere på aftenen havde kaldt halalhippier med et glimt i øjet, men med et endnu større gran af sandhed.
Hvor meget de forskellige integrationsarrangementer på årets Folkemøde end forsøgte at skabe dialog og nedbryde fordomme, må man se i øjnene, at debatten om flygtninge og indvandrere stadig handler mere om ‘dem og os’. Det mener landsformand for Radikal Ungdom Christopher Røhl Andersen.
- Det er ikke en ‘dem og os’-diskussion, det er en ‘vi’-diskussion, sagde han i en paneldebat om, hvorfor integrationen har slået fejl. Det synspunkt bakkede Chris Bjerknæs fra DFU op om.
- Vi og måske især mit eget parti har haft en tendens til at tale ‘dem og os’ - det kan være farligt, siger Chris Bjerknæs.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Arbejdsmarked


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57