Drømme og drilleri i salonen

Forslag om et drømmeværksted på politikernes skoleskema, en indføring i det politiske maskinrum og en københavnsk fejde var blandt begivenhederne i Kommunens telt på Bornholm.

Debat

Af Sine Riis Lund | [email protected]

- Min mor græd, da jeg fik et job som spindoktor.

Med den kommentar fra tidligere spindoktor Rulle Gra-bow var der vist ingen af tilhørerne i Kommunens salon i Allinge, der var i tvivl om, at jobbet som særlig rådgiver for en minister kan være en særdeles udskældt post. Rulle Grabow var sammen med tidligere beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) og journalist Ask Rostrup fra DR mødt op for at give borgerne et større indblik i det politiske arbejde. Mens Ask Rostrup placerede spindoktorerne et sted midt imellem rygterne  for at være højtlønnede telefonpassere og mørkets fyrster, så forklarede Inger Støjberg, at spindoktorerne i kraft af deres ansættelsesforhold er en stor støtte.

- Det er rart at have én, der har hånden på kogepladen sammen med dig. Den dag, du ryger, så gør vedkommende det også, og så kan man gå ned og tage HT-bussen sammen, forklarede hun.

Godmodigt drilleri

Kun få timer før havde tre københavnske byrådspolitikere sat hinanden stævne i de to sofaer, og her prægede særligt skattelettelser, erhvervsservice og trafikale udfordringer debatten. I særdeleshed den mulige havnetunnel i København fik demonstreret forskellige standpunkter mellem Lars Dueholm (LA) og de to borgmestre Ayfer Baykal (SF) og Anna Mee Allerslev (R). Men der blev også plads til en masse godmodigt drilleri. Ikke mindst, da Ayfer Baykal fik sagt, at hun i hvert fald hellere ville skifte mod venstre end til et parti som Radikale Venstre. Det fik straks kommentarer om en ny fremtid i Enhedslisten til at fyge hen over kakkelbordet.

Indfør klassens time

Konkrete forslag om et bedre lokaldemokrati blev også luftet i salonen, da COK havde inviteret til en debat om, hvordan vi bedst uddanner fremtidens politikere. Vigtigst er det at undgå et våbenkapløb om, hvem der har mest styr på detaljen, mente kommunalforsker Ulrik Kjær fra Syddansk Universitet. Derfor skal et drømmeværksted på politikernes skoleskema sammen med samfundsfag og klassens time.

I det hele taget fyldte visioner og drømme sammen med politiske sværd- og fodslag Kommunens dagligstue under Folkemødet. Pløkkerne er revet op af græsset, og blandt andre borgmestre samt embedsmænd fra Ikast-Brande, Odsherred og Billund er rejst hjem for at udmønte visionerne om at skabe unikke brands som henholdsvis erhvervsmekka, geokommune og børnenes hovedstad.:

Kommunikation

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet