'Dristigt' udbud skal sikre fibernet til alle

Ringkøbing-Skjern Kommune vil bruge særlig udbud til at sikre fiberbredbånd i hele kommunen

INFRASTRUKTUR

Af Redaktionen | [email protected]

Regeringen har en målsætning om, at alle borgere og virksomheder i 2020 skal have adgang til mindst 100 Mbit/s. Nogle områder i landet halter dog bagefter målsætningen. Her iblandt Ringkøbing-Skjern Kommune, der ifølge en analyse af bredbåndsudbuddet rundt om i landet ligger under landsgennemsnittet på alle typer bredbånd.

- Det er langt fra tilfredsstillende. Den digitale infrastruktur er i høj grad medbestemmende for mulighederne for vækst, og derfor er vi nødt til at skubbe på udviklingen med de midler, vi nu engang har til rådighed, siger kommunens kommunaldirektør Niels Erik Kjærgaard.

Nu vil Ringkøbing-Skjern slå et slag for at bringe lynhurtig internet ud til kommunens borgere og virksomheder.

 - Vi har en pligt til at sikre kommunens fremtidige erhvervsudvikling, men uden den rigtige infrastruktur, så kommer vi ikke langt. Og her er den digitale infrastruktur en væsentlig faktor, siger Niels Erik Kjærgaard.

Derfor har kommunen valgt at bruge sit eget udbud af fiberbredbånd til samtidig at få udbredt muligheden til alle kommunens byer og landsbyer.

Maks 2.500 kr.
Det sker konkret med en obligatorisk option, der kræver, at vinderen af udbuddet også stiller fiberbredbånd til rådighed for alle borgere og virksomheder i kommunens byer og landsbyer.
Samtidig stiller kommunen krav om, at det maksimalt må koste 2.500 kroner for virksomheder og borgere i etableringsomkostninger, ligesom der også er sat en højeste pris for, hvad det må koste om måneden. De fastsatte priser er fundet gennem en analyse af de gældende markedspriser.

- Udbuddet er blevet kaldt dristigt, og det er nok ikke helt forkert. Der skal dog ikke herske tvivl om, at vi tror på, det kan lade sig gøre. Der er behov for, at vi sikrer den fremtidige erhvervsudvikling i yderområderne, siger Niels Erik Kjærgaard.
Ringkøbing Skjern er landets arealmæssige største kommune.

krn

 

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet