DONG’s ændrede vindmølleplaner stikker en kæp i hjulet på energiby-plan

Verdens største havvindmølle skulle ligge i Frederikshavn, men nu har DONG besluttet, at den i stedet skal placeres i Østerild Testcenter

VEDVARENDE ENERGI

Af Redaktionen | [email protected]

Energibyen Frederikshavn har som målsætning, at være 100 pct. forsynet af vedvarende energi på el-, varme- og transportområdet inden 2015. 

Men med DONGs beslutning om at opføre verdens hidtil største havvindmølle i Østerild i stedet for – som oprindelig planlagt – i Frederikshavn, bliver det svært for energibyen at nå sit mål inden for den planlagte tid.

- Møllerne har været en fuldstændig afgørende del af vores strategi, og vi var så tæt på målet. Nu kniber det med tiden, siger kommunaldirektør Mikael Jentsch til P4 Nordjylland.

Kommunaldirektøren har ifølge P4 Nordjylland en forhåbning om, at klima-, energi- og bygningsministeren vil sørge for, at der alligevel bygges vindmøller ved Frederikshavn, selv om der skal findes en anden aktør end DONG Energy.

Men der er umiddelbart ikke meget, der tyder på, at ministeren vil indfri det håb.

- Jeg kan desværre ikke gøre så meget, da der er tale om et forretningsmæssigt anliggende mellem DONG og Vestas, siger Martin Lidegaard til P4 Nordjylland.

tsp

Energi & forsyning

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet