Kommunen.dk
MENU

Dolmer og dadler skaber kontakt

Dolmer og dadler skaber kontakt

Flere målrettede tilbud til etniske minoriteter og opsøgende arbejde er blandt opskrifterne til at nå psykisk syge med anden etnisk baggrund. Værested på Frederiksberg oplever stor succes og udvider til Århus.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Når døren åbner til værestedet Muhabet på Frederiksberg, står en duft af dolmer og couscous gæsterne i møde. Som velkomst bliver der serveret tyrkisk te eller arabisk kaffe. Muhabet er et værested for psykisk syge indvandrere og flygtninge, og for daglig leder Najib Haddar er det helt afgørende, at rammerne udstråler mellem­østlig gæstfrihed. Det får ­gæsterne til at
smide frakken.
”Psykisk syge har stadig deres sanser intakt, og når det dufter af fisk eller couscous, så er det noget, de genkender. De bliver glade og falder til ro,” siger Najib Haddar.
Tallene taler for sig selv. For syv år siden havde stedet åbent to gange om ugen. I dag træder mellem 34 og 54 ind hver dag fem gange om ugen. Flere end 300 bruger stedet, og de er  fordelt på mere end 40 nationaliteter.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.