Politik fra rødderne

Dokumentstandard kan spare mange penge

Flere kommuner har kastet Microsofts Office-pakke på porten til fordel for den gratis Open Office – og sparet millioner i softwarelicenser. Alligevel tøver de fleste kommuner med at følge trop. Men regeringens beslutning om at satse på ODF-standarden kan give det nødvendige skub til fri og åben konkurrence på markedet for kontor pakker.

 it

Af Redaktionen | [email protected]

Slagsmålet mellem ODF- og OOXML om at blive fremtidens standard til udveksling af digitale dokumenter har ikke den store betydning for landets kommuner. Det viser en rundspørge til landets største kommuner, som Kommunen har foretaget.

Alligevel vurderer eksperter og embedsmænd, at der er mange penge at spare på de kommunale budgetter, hvis der kommer fri konkurrence på kontorpakker til computerne på skoler og den kommunale administration. Men det er et langt, sejt træk.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

It


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57