Politik fra rødderne

Illustration: Flemming Dupont
Illustration: Flemming Dupont

Djursland på vej mod egen mønt

På Djursland arbejder en initiativgruppe på at indføre en lokal valuta, der skal fungere ved siden af kronen. Konceptet er blomstret op flere steder i Europa de senere år, og nu vil gruppen af djurslændinge være de første til at indføre det i en dansk kontekst.

 lokalpatriotisme

Af Søren Engelbrecht | [email protected]

Betal med DJURS, lyder overskriften for et borgerinitiativ på Jyllands snudeskaft. De vil indføre deres eget komplementære betalingsmiddel, for at den lokale handel i højere grad skal komme lokalsamfundet på Djursland til gode.

- Vi ønsker et samfund, hvor befolkningen er stolte af at bo i deres by. Hvor de handler lokalt i stedet for at køre til Aarhus, så de små butikker igen kan blomstre og øge kvaliteten. Måske kan det også være med til at fylde nogle af de tomme huse, der desværre bliver flere og flere af, fortæller en af initiativtagerne, Doris Elisabeth Fischer.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Netværk

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57