Kommunen.dk
MENU
Det var tidligere formand for Dansk Cykel Union Peder Pedersen, der i 1974 vandt verdensmesterskabet i banesprint i Montreal. Ikke hans danskproducerede Verdensmestercykel. minder Anders Kjærulff om. Danmarks genvundne verdensmesterskab i digitalisering begrundes derimod med potentiale og tvang, skriver han. Sublime præstationer som Peder Pedersens kræves der ingen af.
Det var tidligere formand for Dansk Cykel Union Peder Pedersen, der i 1974 vandt verdensmesterskabet i banesprint i Montreal. Ikke hans danskproducerede 'Verdensmestercykel'. minder Anders Kjærulff om. Danmarks genvundne verdensmesterskab i digitalisering begrundes derimod med potentiale og tvang, skriver han. Sublime præstationer som Peder Pedersens kræves der ingen af.
Foto: Lars Skaaning, Ritzau Scanpix (arkiv)

Debat/ Digitale verdensmestre med tvang

Debat/ Digitale verdensmestre med tvang

31. aug. 2020
Anders Kjærulff
ANDERS KJÆRULFF
TEKNOLOGIKRITIKER, ETIKHACKER OG JOURNALIST,
AFLYTTET.DK
Email
Anders Kjærulff undrer sig over, at Danmark uden at spørge de ufrivillige brugere af NemID og digital post igen kan kalde sig Verdensmester i Digitalisering.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Midt i ferien, 12. juli, kunne Digitaliseringsstyrelsen udråbe sig selv til ’verdensmestre i offentlig digitalisering’. Det gjorde de også i 2018. Både dengang og nu er den sportsligt klingende titel, der antyder hårdt arbejde og en særlig præstation, baseret på ’benchmarking’ data. Ikke på tilfredse borgere. Tvangsfaktoren omkring nemID og digital post nævnes heller ikke denne gang.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.