Kommunen.dk
MENU
Særlig rådgivningsopgaver kræver, at tilbudsgiver leverer en del af løsningen i tilbuddet, hvilket svarer til, at man skulle lave fundamentet for at kunne vinde et udbud om at lave en vindmølle, indvender DI.
Foto: Claus Bonnerup / Polfoto
Særlig rådgivningsopgaver kræver, at tilbudsgiver leverer en del af løsningen i tilbuddet, hvilket svarer til, at man skulle lave fundamentet for at kunne vinde et udbud om at lave en vindmølle, indvender DI. Foto: Claus Bonnerup / Polfoto

DI: Offentlige udbud skræmmer virksomheder væk

DI: Offentlige udbud skræmmer virksomheder væk

Transaktionsomkostningerne er så høje, at syv ud af ti virksomheder helt fravælger at byde ind på offentlige udbudsopgaver. Det viser en analyse fra DI.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Når rådgivervirksomheder overvejer at byde ind på offentlige udbud, er prisen på at strikke et ordentligt tilbud sammen ofte så høj, at det ikke kan betale sig. 69 procent af virksomhederne vælger ‘ofte’ eller ‘nogle gange’ helt at droppe at byde ind, fordi kravene til tilbudsmaterialet er for store. Det viser en ny analyse, som DI Videnrådgiverne har lavet blandt deres 950 rådgivervirksomheder.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.