Politik fra rødderne

Særlig rådgivningsopgaver kræver, at tilbudsgiver leverer en del af løsningen i tilbuddet, hvilket svarer til, at man skulle lave fundamentet for at kunne vinde et udbud om at lave en vindmølle, indvender DI.
Foto: Claus Bonnerup / Polfoto
Særlig rådgivningsopgaver kræver, at tilbudsgiver leverer en del af løsningen i tilbuddet, hvilket svarer til, at man skulle lave fundamentet for at kunne vinde et udbud om at lave en vindmølle, indvender DI. Foto: Claus Bonnerup / Polfoto

DI: Offentlige udbud skræmmer virksomheder væk

Transaktionsomkostningerne er så høje, at syv ud af ti virksomheder helt fravælger at byde ind på offentlige udbudsopgaver. Det viser en analyse fra DI.

 detaljer

Af Jonas Sloth Bach | [email protected]

Når rådgivervirksomheder overvejer at byde ind på offentlige udbud, er prisen på at strikke et ordentligt tilbud sammen ofte så høj, at det ikke kan betale sig. 69 procent af virksomhederne vælger ‘ofte’ eller ‘nogle gange’ helt at droppe at byde ind, fordi kravene til tilbudsmaterialet er for store. Det viser en ny analyse, som DI Videnrådgiverne har lavet blandt deres 950 rådgivervirksomheder.

- Omkostningerne ved at lave et tilbud overstiger ofte værdien af opgaven, og ofte skal man levere en næsten færdig løsning som led i en tilbudsrunde, hvor man konkurrerer med mange andre. Det kan ikke svare sig for virksomhederne, siger Kirsten Alkjærsig, fagleder i DI Videnrådgiverne.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57