Kristian Thulesen Dahl ser det som helt naturligt, at forskellen mellem kommunerne bliver mindsket. Det vil han nu bruge omprioriteringsbidraget til.  Foto: Miriam Dalsgaard / Polfoto
Kristian Thulesen Dahl ser det som helt naturligt, at forskellen mellem kommunerne bliver mindsket. Det vil han nu bruge omprioriteringsbidraget til. Foto: Miriam Dalsgaard / Polfoto

DF vil selv lave omprioritering

Hvis kommunerne skulle vælge at forlade økonomiforhandlingerne med regeringen til sommer, vil DF fortsat lave et omprioriteringsbidrag. Det fortæller partiformand Kristian Thulesen Dahl. Pengene vil han bruge til at udligne forskellen mellem rige og fattige kommuner.

Omprioritering

Af Morten Munkholm | [email protected]

Dansk Folkeparti går ligesom Socialdemokraterne ind for, at alle penge fra regeringens omprioriteringsbidrag skal gå tilbage til kommunerne. Men når de bliver ført tilbage vil det ske gennem et udligningssystem, hvor kommuner med dårligere vilkår vil få mere tilbage, end de gav, forklarer partiformand Kristian Thulesen Dahl i et interview med Kommunen.

”Det er meget simpelt. Vi ønsker at bruge et instrument, som Venstre har opfundet for at bruge på noget andet. Det ønsker vi at bruge på vores egen politik - på at fremme et mere lige Danmark.”

- Det er meget simpelt. Vi ønsker at bruge et instrument, som Venstre har opfundet for at bruge på noget andet. Det ønsker vi at bruge på vores egen politik - på at fremme et mere lige Danmark, hvor mulighederne for at levere en ordentlig service i kommunerne bliver mere ens, forklarer han.

Formanden for Dansk Folkeparti vil altså bruge omprioriteringsbidraget til at lave det, han selv kalder en ‘lille udligningsreform’ mellem de rige og fattige kommuner. Og det vil han gøre, lige meget om Kommunernes Landsforening vælger at indgå en økonomiaftale med regeringen til sommer eller ej.

- Hvis kommunerne vælger at sige, at den aftale man kan indgå med regeringen, den er for dårlig. Altså hvis de nægter at lave en aftale, så vil vi igen gå ind og sikre, at alle penge fra et omprioriteringsbidrag bliver ført tilbage til kommunerne. Men der vil vi så stå med en større klump penge, som vi kan omfordele til de mest økonomisk trængte, siger Kristian Thulesen Dahl til Kommunen.

Abonnenter kan læse hele interviewet her

Økonomi

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet