DF går alligevel med til at sænke de kommunale udgiftslofter. At man derved flytter et råderum fra kommunerne over på statens udgiftsloft, tager DF alene som en teknikalitet “med henblik på, at det bliver taget tilbage næste år, fortalte Kristian Thulesen Dahl torsdag.
Foto: Anders Rye Skjold Jensen / Polfoto
DF går alligevel med til at sænke de kommunale udgiftslofter. At man derved flytter et råderum fra kommunerne over på statens udgiftsloft, tager DF alene som en teknikalitet “med henblik på, at det bliver taget tilbage næste år”, fortalte Kristian Thulesen Dahl torsdag. Foto: Anders Rye Skjold Jensen / Polfoto

DF vil omprioritere sig til mere udligning

Med finansloven for 2016 går Dansk Folkeparti med til at sænke de kommunale udgiftslofter, men kun for 2016, forsikrer partiet. Et såkaldt betænkningsbidrag varsler svære forhandlinger til foråret, hvor regeringen vil have skattelettelser og DF nu spiller ud med et ønske om mere udligning.

 finanslov

Af Morten Munkholm | [email protected]

Selvom en meget uenig blå blok forleden fandt sammen om finansloven for 2016, så blev der med forhandlingsresultatet også åbnet op for nogle store og svære slagsmål om økonomien til foråret.

Dansk Folkeparti går nemlig med til at sænke de kommunale udgiftslofter med én procent årlig fra 2016 til 2019 i budgetloven, men samtidig leverer partiet et såkaldt betænkningsbidrag, hvor de slår fast, at de ikke stemmer for en finanslov i 2017 med kommunal minusvækst.

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på Kommunen.dk
Glemt kodeord?

Økonomi

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57