To demonstranter ses tale i mobiltelefon efter at have entret en kran foran Parlamentet i London og udfoldet et banner med teksten Referendum for at demonstrere mod Lissabon-traktaten mandag den 3. marts 2008. Demonstrationen fandt sted to dage før Parlamentets afstemning om et konservativt ændringsforslag om at sende traktaten til folkeafstemning.
Foto: Matt Dunham/AP Photo/Polfoto
To demonstranter ses tale i mobiltelefon efter at have entret en kran foran Parlamentet i London og udfoldet et banner med teksten ”Referendum” for at demonstrere mod Lissabon-traktaten mandag den 3. marts 2008. Demonstrationen fandt sted to dage før Parlamentets afstemning om et konservativt ændringsforslag om at sende traktaten til folkeafstemning. Foto: Matt Dunham/AP Photo/Polfoto

Der er ikke nogen tilbage, der kan tale EU's sag

Tidligere Europa-minister i Tony Blairs regering Denis MacShane frygter, at en britisk folkeafstemning om medlemskab kommer til at lide under mangel på fortalere for unionen.

 blændværk

Af Lone Theils | [email protected]

Første del af manuskriptet ligger fremme på bordet sammen med avisudklip fra blandt andet The Times, der bebuder, at britisk erhvervsliv er langt fremme med en exitplan, hvis Storbritannien skulle vælge at melde sig ud af den eksklusive klub af EU-lande, som briterne samtidig med Danmark opnåede medlemskab af i 1973. Arbejdstitlen på Denis MacShanes nye bog er ”Bye Bye EU” med undertitlen ”Hvordan det kunne komme så vidt”, og i sommervarmen har han hovedet fuldt af traktater, den franske præsident Mitterands mere kontroversielle udtalelser og et forsøg på at besvare spørgsmålet, om hvordan det kan være, at Storbritannien nu tilsyneladende står med det ene ben i døren på vej ud af EU.

- Det er ved at sive langsomt ind i den britiske bevidsthed, at vi kan være på vej ud – at det her faktisk kan ske. Og når folk først accepterer det som en mulighed, er det noget, der rykker nærmere, mener han.

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på
Glemt kodeord?

EU


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Virkelig velskrevet artikel. Tak Lone.

Benjamin Holst, 3. sep 2014


Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57